Hírek

2017.06.06. 16:25

Felújítás miatt átalakul a székesfehérvári forgalmi rend

SZÉKESFEHÉRVÁR - Korábban június 6-tól tervezték a Ligetsor lezárását, mostanra kiderült, június 12-én kezdődik a felújítás.

Szanyi-Nagy Judit

- A Ligetsor felújításának időszakában ideiglenes decentrum működik. A tervek szerint 390 nap az építés ideje, melyet két ütemre bontottak. A kivitelezővel folyamatosan egyeztet a busztársaságunk székesfehérvári üzeme annak érdekében, hogy a járatok az előre meghirdetett menetrend szerint tudjanak közlekedni minden építési fázisban - válaszolta lapunknak Pruzsina Alice, a KNYKK Zrt. szóvivője.

A munkálatok június 12-én kezdődnek, így az újonnan kialakított decentrum is ettől az időponttól üzemel a Palotai úton, a Hosszú temetőnél található, jelenleg gépkocsiparkolóként üzemelő területen. A temetővel párhuzamosan a középső parkolót, és a város irányában egy területet használnak majd az autóbuszok, körülbelül 110 méter hosszúságban. - Fontos információ, hogy az ideiglenes decentrumba a buszok nem szállítanak utasokat, csak parkolásra, kiállásra használják a területet - emelte ki Pruzsina Alice.

Az áthelyezés miatt a ligetsori megállókat (Szedreskerti ln, Ligetsor, Uszoda megálló a Koronás Park oldalában) nem érintik az autóbuszok. Induló- és végállomásuk a Hosszú temető megállóhely lesz, innen a Szedreskerti megállóhelyre meghirdetett menetrendhez képest egy perccel későbbi időpontban indulnak, és a további megállóhelyeket a menetrend szerint érintik. Néhány perces késések adódhatnak abból, hogy a Hosszú temető megállóban csak egy felszállító hely lesz, így az egy időpontban induló járatok közül egyszerre csak egy autóbuszra lehet felszállni - tudtuk meg.

A forgalomkorlátozás a 10-es, 11-es, 12-es, 13-as, 14-es és 16-os járatokat érinti. A 17-es és a 30-as autóbuszok útvonala és menetrendje változatlan marad. s

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!