Hírek

2017.07.27. 17:20

Lépésenként, megfontoltan - Az ígéret szerint jövőre megújul a kálozi és a soponyai átmenő út

A kétezer-ötszáz lelkes településen a megfontolt, kis lépésekben hisznek. Az önkormányzat gazdálkodása évek óta stabil, kiegyensúlyozott. Élnek a pályázati lehetőségekkel, és a saját erőre is mindig figyelnek - hangsúlyozta Weisengruber Imre polgármester.

V. Varga József

A vízminőség javítására 116 millió forintot nyertek, a központi megvalósítás folyamatban van. A helyi piac kialakításához 67 millió forinthoz jutottak. Amint Weisengruber Imre polgármester elmondta: a piachelyek az önkormányzat udvarán létesülnek, szociális helyiségek készülnek, megoldják az áramellátást, és 20 parkolóhelyet is kialakítanak. Lefolytatják a szükséges közbeszerzési eljárást, s a tervek szerint a beruházás 2018-ban valósul meg.

Weisengruber Imre polgármester

Az óvoda és a bölcsőde infrastrukturális fejlesztésére (a vizesblokk felújítása, az udvari játékok cseréje) benyújtott 39 millió forintos pályázatuk tartalék listára került. Úgy ítélik meg, jövőre "befutók"lehetnek.

A faluház, a mozi és a könyvtár épületének külső felújítására 42 millió forintot remélnek. A faluház belső felújítására (tanulást segítő fejlesztések) további 20 milliót.

Ugyancsak elbírálásra vár az 1-es számú sportpálya (a futballpálya) teljes felújítására benyújtott 17 millió forintos pályázatuk, illetőleg a társközséggel, Soponyával közösen menedzselt 20 millió forintos pályázatuk, amelyet a külterületi utak kezeléséhez és állapotjavításához szükséges erő- és munkagépek beszerzésére nyújtottak be.

Kálozról Székesfehérvár és Sárbogárd irányában (illetve visszafelé) naponta huszonhat autóbuszpár közlekedik

A pályázatokon túl megállapodást kötöttek az E.on-nal a teljes közvilágítás felújítására, és bizonyos bővítésére - folytatta a polgármester. A lakossági véleményeket figyelembe véve, a képviselő-testület nem a led-es, hanem a hagyományos, de a legkorszerűbb világítótestek felszerelését kérte az áramszolgáltatótól. A fejlesztés még az idén megvalósul.

A belterületi utak, járdák felújítását - központi forrás hiányában - saját erőből oldották meg. Az elmúlt években összesen 8 kilométer hosszúságú utat aszfaltoztak. A lakossági igényekre figyelemmel a munkát folytatni szeretnék. Saját erőből újult meg a faluban a központi autóbusz-forduló, házhelyeket értékesítenek, fejlesztették a számítógépparkot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!