Hírek

2017.05.22. 14:34

Felújították a kórház fül-orr-gégészeti műtőblokkját

Székesfehérvár – Felújították a kórház D épületének 5. emeletén található fül-orr-gégészeti műtőket.

Szanyi-Nagy Judit

Székesfehérvár közgyűlése 2016. szeptember 23-án döntött arról, hogy a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház D épületének 5. emeletén található fül-orr-gégészeti műtőblokk komplex felújítását, valamint az ahhoz kapcsolódó orvosi műszerek, eszközök beszerzési költségeit támogatja. Az egészségügyi feladatok fejlesztéséhez kapcsolódó hozzájárulás bruttó 50 millió 800 ezer forint volt.

A hatósági átvételeket követően kezdődhet meg a felújított fül-orr-gégészeti műtőblokk aktív használata Fotó: Molnár Artúr

A műtők bővítése, felújítása szükségszerű volt, hiszen a kórház dolgozói továbbra is magas színvonalon szeretnék végezni nemcsak a felnőttek, de a gyermekek, a sürgősségi és a daganatos betegségek gyógyítását is.

A felújított műtőket tegnap egy sajtótájékoztató keretében adták át hivatalosan is, amely azt jelenti, hogy a napokban megkezdődhet a helyiségek és a beszerzett eszközök aktív használata is. – Számunkra is fontos, hogy egy kellően felszerelt műtőben tudjuk elvégezni a megfelelő ellátást. A jövőre nézve pedig egy saját fejlesztési stratégiánk is van – mondta Csernavölgyi István, a kórház főigazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!