Hírek

2013.10.22. 07:18

Fémkeresőket, fémtolvajokat is fogtak a rendőrök

Több lopási kísérlet hiúsult meg az elmúlt napon, mert a tetten érték az elkövetőket Fejér megyében.

Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

Lopás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás K. Krisztián 20 éves nagyvenyimi és T. Albert 18 éves dunaújvárosi lakosok ellen. A két férfi október 21-én délelőtt Nagyvenyimen, a Csaba utcában található csarnokba tört be. Ott saválló, illetve alumínium lemezeket, radiátorokat, szerszámokat, olajozókat, aggregátort készítettek össze, hogy azokat ellopják. Mivel tetten érték őket, ezért cselekményüket nem sikerült befejezniük. Lopási kár így nem keletkezett. A két elkövetőt a rendőrök elfogásukat követően előállították a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket.

Szintén lopás vétség kísérlete miatt indult büntetőeljárás az ellen a férfi és nő ellen, akiket a Szabadbattyán és Úrhida közötti régészeti területen a helyi körzeti megbízott ért tetten ért október 21-én délután, mikor fémkeresővel kutattak. N.Z. Julianna 52 éves és N. István 49 éves székesfehérvári lakosokat előállításukat követően gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.

Tizenkét kilogramm karfiolt tulajdonított el egy Aba külterületén lévő földterületről egy 55 éves abai férfi október 21-én délután. A körzeti megbízott cselekménye közben tetten érte és elfogta, majd előállította a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra a férfit, ahol megindult vele szemben a szabálysértési eljárás. Meghallgatását követően a rendőrök szabálysértési őrizetbe vették.

Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon M. Rudolf 41 éves és P. Ferenc 36 éves sárkeszi lakosok ellen. A két férfi október 21-én este egy sárkeszi családi házba az ajtót berúgva bement, majd onnan PB gázpalackokat tulajdonított el. A beszerzett információk alapján a nádasdladányi körzeti megbízott felkutatta a két elkövetőt, akiket elfogott, majd előállított a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őket - közölte kedden a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!