Hírek

2017.08.06. 17:55

Offspring, Scooter, Ignite és a Vad Fruttik zárta minden idők legkomolyabb Fezenjét

SZÉKESFEHÉRVÁR Véget ért a 20. jubileumi Fezen Fesztivál szombaton, őrületes napokban lehetett része annak, aki még időben lépett, és tudott jegyet venni.

Bokros Judit

Óriási őrjöngés tört ki, amikor Dexter Holland, a The Offspring frontembere tűzoltótömlővel lelocsolta a tömeget. Valószínűleg ez volt a négynapos Fezen leghűsítőbb mozzanata: végig elképesztő hőség uralta a fesztivált, amelyre idén tényleg a "legek" voltak a jellemzőek: A legforróbb, a legtöbb nézőt vonzó, a legnagyobb és a legvidámabb.

A Fezen Fesztivál augusztus 2-től augusztus 5-ig tartott, általában az esti koncerteken voltak a legtöbben Fotó: Kiszely Imre

A 20. évforduló miatt nem is csoda, hogy a szervezők megpróbálták minden idők legemlékezetesebb fesztiválját létrehozni, így olyannevek léptek fel, mint Alice Cooper, a Scooter, a The Offspring vagy éppen Shaggy. A hazai felhozatal is erős volt: koncertezett a Halott Pénz, az Alvin és a Mókusok, az Irie Maffia, illetve a Wellhello is.

Dexter Holland, a The Offspring frontembere Fotó: Koppán V.

A legünnepibb momentum a Tankcsapda koncertjéhez köthető, amelyen megünnepelték a Fezen születésnapját. Lukács Laciékkal együtt Cser-Palkovics András polgármester és Kovács Antal, a fesztivál alapítója és főszervezője köszöntötte a jubileumi rendezvényt. Természetesen a torta sem maradhatott ki! A Péterfy Bori-rajongók számára csütörtök volt a "mennyország", amikor is Bori - aki a falatnyi sorthoz fölvett világítós kiskabátot hamar ledobta -, ismét beleadott apait, anyait: energikus tánccal kísérte a nótákat, amelyek között régi nagy slágerek (Vámpír) és új számok (Ne keresd az igazit, az én voltam) is voltak. A rajongók pedig újra testközelbe kerülhettek vele, hiszen volt bodysurfing, szelfik is készülhettek a bevállalós énekesnővel.

A Tankcsapda volt a péntek fénypontja Fotó: Kiszely Imre

Humoros percekben sem volt hiány, például a The Biebers koncertjén Puskás Peti, a csapat énekese kihívott egy fesztiválozót a színpadra a közönség soraiból. Nagy örömmel fel is lépett a színpadra a fiatalember, akiről hamar kiderült, bármilyen zenei stílusra tud tombolni, Puskás Peti énekelt neki Ámokfutókat, Tankcsapdát, de a laza fesztiválarc mindenre képes volt pogózni . Itt tényleg nem a stílus számított, hanem a zene! Utóbbira kiváló példa a szombati Scooter-show is, amelyen nemcsak a német technozenekar leglelkesebb rajongói, hanem a vérbeli rocker arcok is tomboltak. Likó Marcell és a Vad Fruttik szombaton ugyancsak hatalmas bulit csapott.

Szép sárga sörök, színpompás hajak Fotó: KIszely Imre

Már csak az a kérdés, jövőre mivel lehet mindezt "überelni"? Kíváncsiak vagyunk rá!

Szerdán egy remek Halott Pénz-koncert zárta a napot az egyik nagyszínpadnál. A koncert után megkérdeztük a csapat két tagját, Marsalkó Dávidot és Járai Márkot; mégis hogyan érezték magukat a koncert alatt?

Járai Márk elmondta, már több alkalommal is jártak fellépni a Fezenen, s úgy érzik, hogy kialakítottak egy aktív rajongói bázist.

Marsalkó Dávid elmondta, Fehérváron mindig nagyon jól érzik magukat. Bár a koncert ideje alatt iszonyú meleg volt, de ennek ellenére energikusak voltak a közönséggel együtt. Dávid hozzátette, szerinte a Fezen országos szinten igazi ritkaságnak számít a fesztiválok között, kifejezetten pozitívumnak említette, hogy rengetegféle zenei műfaj megfér egymás mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!