Hírek

2017.07.31. 06:59

Kőszárhegyi falunap - Solymos Tóni „Expressel” érkezett, a szentgyörgyi színjátszók „maszkban”

Tavaszi Hérics, retróbusz, Zorba, Happiness, Szekeres Adrien. A szombati falunapon és merőkanál-fesztiválon fölbolydult a főtér és a művelődési ház környéke. A színpadon kiváló produkciók sorjáztak: dalosok és táncosok.

V. Varga József

Indul a svábhegyi fogaskerekű... Bocsánat, nem. Indul a szárhegyi retró Ikarus! – dúdolták a népek. A muzeális  31-essel Fung Lászlóék időről időre kellemes falunézésen furikázták utasaikat.

Borján Péter polgármester hirtelenjében  még egy kistáji polgármester találkozót is  „rittyentett” a főzősátrak árnyékában. Jelen volt a jenői Kerekes Ildikó, a nádasdladányi Varga Tünde és az úrhidai Bognár József. Bár Jóska külön engedéllyel a „műanyag fröccsöntős kőbányászok” dalárdáját is erősítette néhány válogatott nóta erejéig.

Színpadon a Tavaszi Hérics kórus         Fotó: V. Varga József

Finom ételek, tüzes pálinkák, zamatos borok és hűvös sörök kényeztették a népeket, a kultúrban egyből a vérnyomást is megmérték az ingyenes egészségügyi szűréseken, de ugyancsak megnyitotta kapuját a sakk-játszóház. A sportpályán szabadbattyáni kutyabemutató és lajoskomáromi íjászbemutató zajlott.

Csaba Bea és a „nyári táboros” gyerekek rockdalokat énekeltek Fotó: V. Varga József

Híre ment, hogy a kőszárhegyi elöljáró fejéről (nem az almát, hanem) a körtét varázsolják majd le a délután folyamán a célzóvízzel doppingoló merész íjászok. Végül az értesülést hivatalos forrásból nem erősítették meg.

A Szentes János vezette zsűri nem cifrázta a helyezéseket. A főző csapatok közül nagyon sokan negyedikek lettek, sokan harmadikok, többen pedig másodikok.

Betyár uram és az ő csülökpörköltje           Fotó: V. Varga József

A pálmát – immár harmadik alkalommal – Tombor Bözse művésznéven Horváthné Sallai Edit vitte el csipetkés alföldi gulyáslevesével, paprikás csigájával és meggyes pitéjével. Takács Pistáéknak (Alvégi Baráti Kör) jövőre új vándordíjat kell kitalálniuk, hiszen a fából faragott (királyfi – bocsánat...) míves merőkanál és tál végleg Bözse tulajdonába került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!