Hírek

2013.04.17. 16:10

Fiatalokat biztattak vállalkozásra az Óbudai Egyetem

Székesfehérvár - Sikeres vállalkozók lehetnek az egyetemisták is - derült ki szerdán az Óbudai Egyetem Alba Regia Egyetemi Központjában.

Klecska Ernő

A hallgatók vállalkozói készségének felmérése az  intézmény tudományos képzési műhelyeinek és tehetséggondozó rendszerének egyik fontos feladata. Ennek során ma több olyan fiatal is - Csikós Tamás, Gócza Veronika, Bartha Gergő, Szenthe Krisztián és Bíró Tamás  - bemutatkozott társai előtt, aki már most, tanulmányai idején is vállalkozik.  Gyakov István és Reiff Gergő  a kisvállalkozások helyzetéről tartott előadás.

Sok fiatal vállalkozik tanulmányai mellett - egyikük Gócza Veronika (Fotó: Klecska Ernő)

Vass Sándor, a PLS Kft. ügyvezetője, az intézmény egykori diákja, majd oktatója a nyelvtudás, az alapos piacfelmérés és  a motiváció fontosságára hívta fel  a diákok figyelmét. A fénytechnikai szabályzóelektronikák gyártásával foglalkozó fehérvári cég vezetője külön kiemelte: ne csak a magyar piacban gondolkodjanak, legyenek bátrak európai, sőt világméretű terveket készíteni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!