Hírek

2017.04.28. 18:50

Figyelem, hamarosan pontytilalom!

Dinnyés - Szombattól ismét szabad balinra, süllőre, sügérre pecázni, hamarosan azonban több békéshalra is tilalom lép életbe.

Lovász Lilla

A horgászok létszámán is látszott az utóbbi időszak kellemetlen időjárása, a hideg, szeles, esős napok sokak kedvét elvették ettől a sporttól. Ám akik a nehéz körülmények ellenére mégis próbálkoztak, gyakran meglepően szép zsákmányhoz jutottak, tudtuk meg Bozai Zsolttól, a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltségének halőri csoportvezetőjétől.

Bencs Dénes kápolnásnyéki horgász kihasználta a vasárnapi aránylag jó időt, és fogott is pontyot Fotó: Lovász Lilla

- A pontyhorgászoknak érdemes kihasználni az áprilisi napokat, mert május másodikától fogási tilalom lép életbe a legnépszerűbb halfajunkra, ami a hónap végéig tart. Szintén ettől a naptól indul a compó ívása miatt elrendelt védelme, ami június közepén ér csak véget - mondta el a szakember. Hozzátette, a ragadozó halak kedvelőinek azonban jó hír, hogy április 29-én nulla órától ismét horgászhatnak süllőre, balinra és sügérre is, és a műcsalis tilalom is feloldásra kerül ettől  naptól kezdve. Arra viszont figyelnie kell a harcsára horgászóknak, hogy május 2-ától a 100 centiméter alatti harcsákat nem tarthatják meg, egészen június 15-ig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!