Hírek

2016.11.30. 10:40

Figyeljünk a telezöldre! - Több baleset is történt ebben a kereszteződésben

Székesfehérvár - Novemberben három baleset is történt a Park Centernél, a Kiskút útja és a Szent Flórián körút kereszteződésében.

Buthy Lilla

Egyrészt a telezöldes irányítás miatt is veszélyesebb ez az útszakasz, de a cikkek nyomán számos hozzászólás érkezett azzal kapcsolatban, hogy ott az útfelület is csúszós, sokan azt írták, mintha állandóan olajfolt lenne az úttesten.

Olvasóink a közösségi oldalon megosztott cikkünk alatt írták meg észrevételeiket: akkor, amikor november 12-én az esős időben két kocsi ütközött össze az említett kereszteződésben. Egy kommentelő így fogalmazott:

„Valaki megírhatná, melyik illetékes szervnek lehet szólni amiatt, hogy abban a kereszteződésben a Tesco felől érkezve a lámpánál sem megállni, sem elindulni nem lehet, mert csúszik minimális nedvesség hatására is...” Más ugyanerre a problémára hívta fel a figyelmet: „Férjem is megcsúszott péntek reggel, azaz átcsúszott a piroson, mögötte egy mercis is, pedig egyik sem rongyolt ezerrel, szerencsére nem lett semmi baj. Valamiért nagyon csúszik ott az úttest.”

A Magyar Közút Nonprofit Zrt-hez fordultunk a veszélyes útkereszteződés ügyében, akik elmondták, a telezöldes irányítás átalakításának a lehetőségét is megvizsgálják.

November 12-én az esős időben ment egymásnak két autós, úgy tudjuk az elsőbbségadás elmulasztása miatt Fotó: Buthy Lilla

 

A Szent Flórián körút és a Kiskút útja kereszteződésével kapcsolatos olvasói észrevételekre a következő tájékoztatást adták:

-          A kereszteződésben balra kanyarodó sávok és jelzőlámpa segíti a közlekedést 2008. évi megépítése óta. Ezt megelőzően egyszerű útkereszteződés volt itt, akkoriban például a helyi járatú busznak is veszélyes volt Szent Flórián körúton átmennie. A kereszteződésben a jelzőlámpa az alárendelt irányokban telezöldes irányítással biztosítja a járművek forgalmát a főirány nagy forgalmának levezetése miatt.  A balesetek a rendelkezésünkre álló adatok és tapasztalataink szerint jellemzően akként következnek be, hogy az alárendelt irányból balra kanyarodó jármű vezetői nem adnak elsőbbséget a szembe jövőnek. A balesetek után a burkolatra került olajszármazékokat minden esetben kármentesítő anyaggal kezelték szakembereink, így esetlegesen síkosságot okozó anyagszármazék nem maradhatott a helyszínen. A kereszteződés forgalombiztonsági helyzetét a közeljövőben felülvizsgáljuk, ebben a körben elemezni fogjuk a telezöldes irányítás átalakításának lehetőségét is- tájékoztatott Hajnal János, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Fejér Megyei Igazgatóságának megyei osztályvezetője, majd hozzátette:

-          A balesetek megelőzése érdekében a közútkezelőként kérjük a járművezetőket a közlekedési szabályok, így a Szent Flórián körúton a sebességkorlátozás betartására és nem utolsó sorban arra, hogy a telezöldes irányokból a legnagyobb figyelemmel kanyarodjanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!