Hírek

2015.07.29. 17:02

314,6 milliós támogatással forgatnak filmet Csákváron

Csákvár – Gigor Attila szerdán kezdte el forgatni a városban Kút című új filmjét. Fehérvári színész is játszik.

MTI

A forgalmazó tájékoztatása szerint a forgatás 34 napig tart, a jeleneteket a település közelében rögzítik.

A Kút egyetlen helyszínen, egy benzinkúton játszódik, valahol az osztrák határ közelében, kis szereplőgárdával. A pusztulásra ítélt és elhagyatott kút tizenöt kilométeres körzetében nincs lakott település, áthaladó forgalom is alig.

Herbai Máté operatőr (b), László Zsolt (b2) Dzsoni és Kurta Niké (j) Marcsi szerepében Gigor Attila (j2) rendezővel 
MTI Fotó: Bodnár Boglárka

A lerobbant helyet egy budapesti vállalkozó vette meg, aki lányok svájci futtatásából él és a kis „háremet” két-három hetente onnan indítja útnak külföldre mindig cserélődő sofőrjeivel.

„Tiszta érzelmekről egy zavaros világban – ez a hívószava a Kútnak – idézte a tájékoztató Gigor Attila rendezőt. A film operatőre Herbai Máté, látványtervezője Pater Sparrow, vágója Kiss Wanda, producere a KMH Filmet vezető Pusztai Ferenc. A főbb szerepeket mások mellett Trokán Nóra, Kurta Niké, Pokorny Lia, Jankovics Péter, László Zsolt és Horváth Csaba alakítják.

Az alkotás valószínűleg tavasszal kerül a magyar mozikba. A film gyártása a Magyar Nemzeti Filmalap – azaz az magyar adófizetők – 314,6 millió forintos támogatásával valósul meg.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!