Hírek

2017.02.22. 17:35

Megújul a szomszédvárak főutcája

Káloz, Soponya - Jó hír: megújul a két szomszédvár főutcája - adtuk hírül a hónap elején. Az akkori szép remények még az idénről szóltak. Mostani friss információ: a munka dandárja inkább a 2018-as évet érinti. A két településen üdvözlik a döntést, a polgármesterek azt mondják, biztató, hogy látják a fényt az alagút végén.

V. Varga József

Az álom immár évtizedes, de közelebb járunk az igazsághoz, ha úgy mondjuk: az elvárás.

A négy számjegyű utak közutas felújítási programja a térségben Kálozt és Soponyát is érinti a 6307-es számú út révén - Varga Gábortól, a térség országgyűlési képviselőjétől, megyei fejlesztési biztostól hallottunk még a múlt évben először a várható fejlesztésről. Információnk szerint a honatya a közúti igazgatósággal és az érintett polgármesterekkel közös sajtótájékoztatóra is készül. Időpontja még nem ismert.

Weisengruber Imre (Káloz)
Fotó: V. Varga József és Archív

A térség problémája immár jó évtizedes, ugyanis 2006-ban kezdődött a sokszor felemlegetett, négy települést érintő szennyvízcsatornázás, amelynek fél útpályát érintő nyomait még máig sem sikerült eltüntetni az említett két településen. Weisengruber Imre kálozi és Béndek József soponyai polgármester tegnap úgy említette: időközben a másik sáv is megsínylette a forgalmat, hiszen aki tehette, a "bontatlan" sávot vette igénybe.

Béndek József (Soponya)

A Közlekedésfejlesztés Fejér megyében projekt részeként megújul a Simontornya - Szabadbattyán összekötő út érintett szakasza 2,3 kilométer hosszon, Káloz átkelési szakaszát, valamint 3,46 kilométeren, Soponya átkelési szakaszát is érintve - tájékoztatta lapunkat tegnap Velkei Lilla, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője.

 

Kiválasztják a kivitelezőt, s a beruházást a jövő év októberében befejezik

A tervezett kivitelezési költség bruttó 177,8 millió, illetve 307,3 millió forint.

Megtörténik mindkét faluban a meglévő burkolat profilmarása, majd a kötő- és kopóréteg beépítésével alakul ki az új burkolat. Megoldják a vízelvezetési rendszer felújítását, rendezik az útpadkát, s szükség szerint a műtárgyakat, átereszeket, forgalomtechnikai berendezéseket is. A kivitelezőt 2017. második félévében kiválasztják, s a beruházás várhatóan 2018. október végéig lezajlik.

Varga Gábor országgyűlési képviselő jól lobbizott - mondják a faluvezetők. Soponyán Kövér Imre közmunkás mutatta az érintett sávot. Tényleg jó hír, hogy megújul a településeken átvezető út







Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!