Hírek

2016.07.06. 15:23

Fogyva segít a beteg gyerekeknek

Székesfehérvár – Goldberger Jánosné Andreának nagy célja van: nem csak életmódot szeretne váltani és megszabadulni a súlyfeleslegtől, de ezen keresztül támogatást is gyűjt a Bátor Táborban gyógyuló kis betegeknek.

Kocsis Noémi

Andi apja a kislány gyerekkorában lovakkal kezdett foglalkozni, így nem volt nehéz hozzászokni a mozgáshoz, lovagláshoz. Fiatal lányként számtalanszor kibiciklizett az Öreghegyen tartott állatokhoz, de még Nadapra is gyakorta felkaptatott kétkerekűjével.

Andrea nagycsaládos anyukaként vágott bele a teljes életmódváltásba, a testedzés terepe pedig ezúttal a lakótelepi felnőtt játszótér Fotó: a szerző

Felnőttként a két első terhessége alatt még fogyott is hízás helyett, és három hónap alatt leadott 16 kilót akkor is, mikor néhány évvel ezelőtt éppen lapunk hirdetett meg egy nagy fogyókúraversenyt, amelyen ezzel az eredménnyel a harmadik helyezést érte el. Ám aztán jött a legkisebb gyerkőc, majd az utóbbi egy évben sorozatos balesetek tarkították Andi életét, utoljára pedig  egy kiránduláson beszerzett bokaszalag-szakadással toldotta meg a pechszériát. Mire ránézett a mérlegre, már a mostani 115 kilónál tartott – ő, akinek mindig is meghatározó volt a mozgás, az aktivitás. Illetve jelenleg 114-nél jár, miután nemrég vett egy nagy levegőt és a család támogatásával belevágott egy olyan életmódváltásba, amellyel egyúttal egy weboldalon keresztül pénzbeni támogatásokat is gyűjthet számára nagyon fontos és kedves szervezetnek, a beteg gyerekeket felkaroló Bátor Tábornak. Andi legnagyobb gyermeke, a kisebbik Andi ugyanis hároméves korától cukorbeteg, s mint anyukája a támogatói oldal egyéni felületén magáról írja, amikor a gyermekével részt vehettek a krónikus beteg gyermeket felkaroló szervezet nyári programján, életük meghatározó élményévé vált.

– Andika 1-es típusú cukorbeteg, és lisztérzékeny is. Nagyon nagy túlsúllyal küzdök, de a cél, hogy a leadott kilóimmal jó példa lehessek a cukorbeteg kislányomnak, nagy erőt ad, és nagyszerű motiváció, hogy ne adjam fel.

Andi célja a 90 kiló, azzal érezné jól magát a bőrében. Háromgyermekes anyaként a hétköznapi ritmusba épített plusz mozgással kezdett: a városi felnőtt játszótereket lelkesen taposózik, lépeget, máshogyan is étkezik. A nőnemű életmódváltók között ő indult a legnagyobb súllyal, de nagyon eltökélt, s a dupla motivációval nem is kétséges, hogy célhoz fog érni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!