Hírek

2016.10.28. 20:33

Főhajtás a hősök előtt

Székesfehérvár - Halottak napjához közeledve a városi és a megyei önkormányzat közösen emlékezett a hazánkért hősi halált halt katonáira.

A Hosszú temetőben az 1916. szeptember 17-én, a Comen-i fennsíkon elesett Pour Gyula honvéd százados síremlékét Viza Attila közbiztonsági tanácsnok, Wilmek Tibor, a megyei közgyűlés alelnöke és Szabó András ezredes, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoki irodavezetője koszorúzta meg.

A Szentlélek katonatemetőben az I. és a II. világháborúban elhunyt katonák emlékére állított keresztnél Törő Gábor országgyűlési képviselő, Mészáros Attila alpolgármester, Szabó András ezredes és a Magyar Hadisírgondozó Szövetség elnöke, Poklosi Péter helyezett el koszorút. Az orosz katonatemetőben a hősök tiszteletére állított emlékművet, a Budai úti egykori laktanyánál az 1941. és az 1945. között elhunyt katonák emléktábláját, a Városház téren a II. világháborúban elhunyt hősi halottak, polgári áldozatok, antifasiszták és deportáltak emlékére állított Ferde harang emlékművet is a kegyelet virágaival borították.

A fehérvári önkormányzat koszorúkat helyezett el a város díszpolgárainak nyughelyén, valamennyi egykori székesfehérvári katonai sírkertnél, valamint a csalai és a kisfaludi katonasíroknál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!