Hírek

2016.06.30. 11:06

Fontos részletek a toronysori felújításról!

Székesfehérvár – Több szemetes kukát, elválasztott kutyafuttatót és vadonatúj közvilágítást is kap a megújuló toronysori sétány.

S. Töttő Rita

Az 50 millió forintból megvalósuló beruházás legnagyobb eleme a megújuló közvilágítás, melyet a sétány fölé nyúló fák megőrzése érdekében a lombkoronákhoz igazítanak – árulta el sajtótájékoztatóján Mészáros Attila alpolgármester, a terület képviselője és Bozai István városgondnok. Az új világításrendszerre a közbiztonság javítása mellett azért is szükség van, hogy este is használhassák majd a lakók a parkban elhelyezett sporteszközöket.

Fotó: Molnár Artúr

A kutyafuttatón belül pedig – tette hozzá Mészáros Attila – elválasztott területen engedhetik majd szabadon kedvenceiket a gazdák, megelőzve ezzel az esetleges feszültséget az egymást nem kedvelő négylábúak között... A sétány mögötti használaton kívüli árkot betemetik, a sétálórészt kicsit leszűkítik, ezzel is növelve a megújuló zöldfelületet, ahol ping-pong asztal, fedett kiülő, tűzrakóhely is várja majd a kikapcsolódni vágyókat. Nem az 50 milliós projekt keretben, de azzal párhuzamosan hét parkolóhellyel is bővült a sétány melletti rész. Szeptember végére ígérik a munkálatok befejezését, de a  növényültetési projektre október-novemberben környékén kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!