Hírek

2015.01.25. 13:15

Fákat csavart ki a szél, autók csúsztak árokba Fejér megyében

Többségében árokba csúszott személygépkocsikhoz és kidőlt fák miatt kérték a katasztrófavédelem segítségét vasárnap késő délutánig.

Egy székesfehérvári társasház homlokzatán reklámmolinót bontott meg a viharos erejű szél. Több helyszínen az önkéntes tűzoltó egyesületek bevonásával sikerült felszámolni a káresetet. Személyi sérülés egyik esetnél sem történt. 

Kora hajnalban Mór és Balinka között fa dőlt az útra, amelyet a móri önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel daraboltak fel, majd lerakodták az útról. Öt óra után nem sokkal Móron, a 81-es főút felhajtójánál egy autóbusz a havas emelkedőn az útpadkára csúszott. A móri önkormányzati tűzoltók a gépjárműfecskendőre kötött drótkötéllel húzták vissza a járművet az útra. Hét óra után Mór és Balinka között szintén az útra dőlt egy tíz méter magas fa, amelyet motoros láncfűrésszel a móri önkormányzati tűzoltók feldaraboltak, ezzel a forgalmi akadályt megszüntették.

Reggel Sárbogárd és Mezőfalva között, a 6219-es úton egy utasok nélküli kisbusz árokba csúszott. A járművet a sárbogárdi hivatásos tűzoltók húzták ki az árokból. Velence és Pusztaszabolcs között egy sószóró tehergépkocsi lesodródott az árokba, amelyet a Pusztaszabolcsi Katasztrófavédelmi Őrs tűzoltói a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságról érkezett daru segítségével húztak vissza az útra. A műszaki mentésben a velencei önkéntes tűzoltó egyesület tagjai is részt vettek.

Délelőtt Székesfehérvár és Zámoly között két személygépkocsi szintén árokba csúszott. Az autókat a székesfehérvári hivatásos tűzoltók húzták vissza az útra. Fehérvárcsurgó és Kincsesbánya között személygépkocsik akadtak el a hóátfúvásos útszakaszon. A székesfehérvári hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a fehérvárcsurgói önkéntes tűzoltó egyesület gépjárműfecskendője kihúzta az autókat, a közútkezelő járműve pedig letolta az útról a vastag hóréteget.

Délben Székesfehérváron, a Széchenyi úton egy körülbelül ötven négyzetméteres molinót szakított le a szél egy társasház homlokzatáról, amely a gyalogos forgalmat és az épület ablakait veszélyeztette. A molinót a hivatásos tűzoltók létraszerrel közelítették meg a magasban és lebontották.   

Lovasberény és Nadap között egy körülbelül tizenöt méter magas fa dőlt az útra, amelyet a lovasberényi önkéntes tűzoltó egyesület tagjai a hivatásos egységek kiérkezése előtt feldaraboltak, és ezzel a forgalmi akadályt megszüntették. 

Délután a székesfehérvár-börgöndpusztai bekötőúton csúszott árokba egy személygépkocsi. Az autót a székesfehérvári hivatásos tűzoltók emelték ki az árokból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!