Hírek

2016.01.23. 20:41

Forrongás Etyeken - Besenyei Péter műrepülő a középpontban

Etyek – Gőzölgött a toros, forrt a bor és folyt a pezsgő ezúttal is a téli etyeki pikniken, amelyet most szombaton rendeztek a Gasztrosétányon.

S. Töttő Rita

Aki nem bánta a hideget és szabadtéri programra vágyott, akár még egy disznóvágás utáni pörzsölésben is részt vehetett.

Fotó: S. Töttő Rita

Őszintén szólva hasonló „véres” programokra nem vágytunk, ám aki akart, a későbbiekbe is bekapcsolódhatott: tölteni való hurkát készíthetett, süthetett, főzhetett, a melegséget pedig a pörzsölőgép mellett a jóféle bor és pálinka biztosíthatta. Az izgalmas borzongásról a pezsgő gondoskodott, a nevéhez hű „Gasztrosétány” pedig arról, hogy ezúttal se maradjon a látogató különleges finomságok nélkül: volt sajt, csokoládé, kalács és mindenféle téli húsos, kocsonyás kóstolni való.

A piknik házigazdája, Rókusfalvy Pál boldogan kalauzolta végig a forralt bort zsűriző Besenyei Pétert az eseményen, amelyre egyébként, a mínuszok ellenére is nagyon sokan jöttek. Sok helyütt gőzölgött a kihelyezett sparhelten a forralt finomság, ám aki ennek ellenére is fázott, akár táncolhatott is – erre buzdította a népet a pincék mellett táncra perdülő Fölszállott a páva is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!