Hírek

2017.02.27. 20:50

Fórum a felújításokról

Székesfehérvár - A déli elkerülő útra, az intermodális központra és egyéb fejlesztésekre 410 millió forint áll a 4. számú választókörzet rendelkezésére 2017-2018-ban.

V. Varga József

Cser-Palkovics András polgármester és Molnár Tamás, a 4-es körzet önkormányzati képviselője lakossági fórumra invitálta a környék lakóit tegnap este a Vasvári Pál Gimnáziumba. Az osztályterem kicsinek bizonyult, a jelenlévők új helyszínként a tornateremre váltottak.

A képviselő kitért a Salétrom utca teljes felújítására (közvilágítás, 2. ütem); a Horvát István lakótelep vízelvezetésére, útburkolat cseréjére és parkolófejlesztésére; a Deák Ferenc utca útburkolatának cseréjére; a Lövölde utcai parkoló kialakítására (40, parkosítás és területrendezés); a Béke téri térköves járda kialakítására. Az intézményfelújítás keretében a Napsugár Óvoda (áram, tető, nyílászáró) és a Németh László Általános Iskola (tető) felújítására. A vasútnál, a gimnázium mögötti területen a (még át nem adott) 100 parkoló kialakítására (parkoló övezetbe vonására?). A fórum élelmes résztvevői most még ingyenesen parkoltak ott.

 

A város polgármestere egy kérdésre válaszolva, a Prohászka templom melletti területről elmondta: magántulajdonban van, s ez behatárolja, hogy mit is tehet vele a város. Vagy két év óta nem történt ott semmi, nem szép, sőt kifejezetten csúnya. Az önkormányzat szeretné megvásárolni, várják az ingatlantulajdonos válaszát.

A Lövölde utcában szintén megállt az idősek otthona építkezése, a tulajdonost megkeresték a vásárlási szándékkal, de olyan jelzést kaptak tőle, hogy folytatná a munkákat.

A hajléktalanok ügye társadalmi kérdéseket vet fel, a lehetséges megoldást a városvezető az intézménybővítésben látná.

Elhangzott: valóban nem szerencsés, hogy a társasházban vendéglátóipari egység működik, de melegkonyhát működtet, s a vállalkozást nem lehet megtiltani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!