Hírek

2015.12.05. 20:37

Főváros lesz Iszkaszentgyörgy

Iszkaszentgyörgy és Veszprém közösen viselheti jövőre a Finnugor Kulturális Főváros címet. Az eseménysorozat felvezető rendezvényét szombaton tartották a községben.

B. Kiss László

A Finnugor Kulturális Főváros címet a 2012. évi siófoki Finnugor Világkongresszust követően a MAFUN (Finnugor Népek Ifjúsági Egyesülete) hozta létre. A címet 2014-ben az oroszországi udmurt Sztarije Bigi, 2015-ben az észtországi szetu Obinitsa település viselhette. 2016-ra a címet megosztva Iszkaszentgyörgy és Veszprém megyei jogú város nyerte el. A szombati felvezető rendezvényt az iszkai kastélyiskola Vörös termében tartották, udmurt, észt és finn vendégek részvételével.

A rendezvényen fellépett az iszkai kastélyiskola énekkara is
Fotó: a szerző

Iszkaszentgyörgy nagy lelkesedéssel készül a jövő évi rendezvényekre, melyeket havi bontásban tematizálnak - mondta el  Gáll Attila, Iszkaszentgyörgy polgármestere. A szintén jelen levő   Porga Gyula, Veszprém polgármestere pedig úgy fogalmazott: a két település a jövő évben megmutathatja, mire képes az összefogás.

A fölvezető rendezvényt a nyolc osztályos  iszkaszentgyörgyi általános iskola diákjainak műsora színesítette.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!