Hírek

2015.05.04. 18:38

A házasságszédelgő szedi áldozatait

Nem éppen angyali vezetéknevű csaló csapott be több tucatnyi embert: G. Gyula vezetéknevét idős szüleire tekintettel nem írjuk ki, noha számos becsapott áldozata már nyilvánosságra hozta azt.

Kocsis Noémi

Érthetetlen, hogyan tevékenykedhet még mindig az a Fejér megyéből indult csaló, aki több tucat embert és céget károsított már meg, esetenként forgatott ki mindenéből. A károsultak eseteinek összegyűjtéséért még csoport is alakult a legnagyobb közösségi oldalon, sorjáznak is a hajmeresztő történetek. Úgy tűnik, a megnyerő modorú és igen kommunikatív G. Gyula bármit el tud hitetni az emberekkel, főleg nőkkel: nem csoda, ha a becsapottak nagy százaléka csalódott lány, vagy asszony. A panaszosok egyike rendőrségi feljelentést tett a dunakeszi rendőrkapitányságon, s másokat is erre biztat.

- Én vagy 20 emberről tudok, akinek valamilyen dumával a Gyula eladott nem létező dolgokat, például tévéket. A kár csak ebben a néhány esetben 2 millió forint - meséli a panaszosok egyike. A csaló szokásos eljárása, hogy pl. benzinkutakon elhelyezkedik, s ott néhány napon belül rákbetegségére, családtagjai kemoterápiás kezelésére hivatkozva a munkatársak szinte mindegyikétől kér valamennyi pénzt kölcsön, majd mire kitudódik a dolog a többiek előtt, már kereket is oldott. A nőknek házasságot ígér, lakásukban százezer forint fölé rúgó rezsitartozást halmoz fel, értékeiket titokban eladja, majd odébb áll. Márkásnak mondott cipőket is árul az interneten, de a pénz beérkezésekor az árut sosem küldi el a vevőnek. Gyakran az egyik országos kereskedelmi tévécsatorna munkatársának hazudja magát. Az országban ide-oda költözik, telefonjait váltogatja, több igazolványt használ, magát sokszor rendőrnek adja ki, ami megtévesztés, mert évek óta nem tagja a testületnek. Ismerősei, volt kollégái gátlástalan, kórosan hazudozó személyiségnek írják le.

A károsultak az Ercsi szomorú valóság elnevezésű közösségi hálós csoporton belül találhatnak sorstársakra és foghatnak össze a csaló ellen indított eljárásban. A feljelentést rögzítő rendőrkapitányság nyomozásba kezdett több rendbeli csalás és megtévesztés alapos gyanújával, de valószínűleg hosszú időbe telik még, mire G. Gyula valamennyi viselt dolgát felderítik, tekintettel a becsapottak nagy számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!