Hírek

2017.08.27. 16:47

Fülöp-hegyi pincefesztivál bortúrával, nyitott portákkal

Lajoskomárom – Az örömanya lengyel, a lánya magyar, a veje német. Igazi európai uniós kapcsolat – írtuk tizenkét éve a Hírlapban.

V. Varga József

Szombaton, a híres-neves Pincefesztiválon egy időre Margo kalauzolt a nyitott pincék során. Krisztina és Josef fiai már 8 és 6 évesek, Csida Jóska alig győzte kínálni vendégeiket a terciájukon.

Az idei Pincefesztivál Lajoskomárom és a bajorországi Haag 20 éves testvérkapcsolata jegyében zajlott a hétvégén. Pénteken emléktáblát avattak a faluközpontban, és fotókiállítást nyitottak a mozi épületében.

Szombaton a Kozma Zoltán motoros emlékfelvonulással nyitottak, a tűzoltóautót a szertárnál szentelték fel. Az egyházak képviselői megáldották a szőlőt és a bort a Fülöp-hegyi keresztnél, a bortúrák a vásártérről indultak.

Barbara és vitéz uram együtt nótázott Fotó: V. Varga József

A szőlőhegyi programok magukért beszéltek, a takaros térképet silabizáltam, aztán nekiindultam. Innen is, onnan is régi ismerősök köszöntek rám, de az ismeretlen túrázók is kedvesen üdvözölték egymást, amikor jártukban-keltükben összefutottak a keleti vagy a nyugati soron, az egyes állomásoknál.

A Steidl pincénél Csonka József és Bandája húzta a nótákat, Barbara a nyalka székelyudvarhelyi huszárral a jó esztendőre koccintott. A kakashere pörköltből estére már mutatóban sem maradt, gazduram hites párja, Mária asszony örömmel konstatálta, hogy látogatóik körében nagy keletje van a finoman gyümölcsös illatú és ízvilágú zenitnek.

Amott, a  Csepregi pincénél Alex Kol Elvis Presley-örökzöldekkel operált, a Kovács pince vizitálói repetát is kértek a finom halászléből. A terciák között néptáncosok vonultak, a taktust  a Bogyiszlói Cigányzenekar verte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!