Hírek

2014.10.19. 17:30

Fülsiketítő zaj, többméter magas vízsugár a város közepén

Székesfehérvár - Fülsiketítő hang kíséretében több méter magasra csapott fel a vízgőz vasárnap a Vörösmarty tér mellett. Talán valami felrobbanni készült a föld alatt? Utánajártunk a rejtélynek.

Házi Péter

Minden gyalogos befogta a fülét, aki a Vörösmarty tér mellett ment el. A Széchenyi út egyik sávját lezárták, a kereszteződésben pedig fülsiketítő hang kíséretében többméter magasra csapott fel a nagynyomású vízpára. Talán egy távfűtési vezeték törött el? Vagy egy főnyomócső? Az arra járók közül sokan találgatták ezt. A Széphő Zrt-nél érdeklődve kiderült, nem náluk van a hiba.

Furcsa látvány, fület romboló hanggal. Csak a csatornát tisztítják

A Városgondokságon aztán megtudtuk, egy speciális módszerrel, nagy nyomással mossák át az út alatt húzódó csapadékcsatornát, ezzel tisztítják, az eltömődött részeket is átjárhatóvá teszik. A város több pontján találkozhatunk majd a következő két hétben hasonló jelenséggel. Ne ijedjünk tehát meg, semmi nem készül robbanni, pusztán a csapadékcsatornát tisztítják!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!