Hírek

2017.03.05. 13:22

Hatalmas füstből mentettek egy férfit, Pázmándon

Hatalmas füst terítette be a hétvégén Pázmánd központi területét. Az erős szél messze vitte a füstöt és jelezte, hogy valahol nagy tűz van. Gyula házánál égtek a meggyújtott faanyagok.

E. Várkonyi Péter

Kolonics Attila, a szomszéd figyelt fel a hatalmas füstre, és azonnal a házhoz sietett Erdő Bélával, a helyi polgárőrök titkárával, aki a közelben dolgozott. Ketten ébresztették Gyulát, aki előzőleg begyújtotta a háza előtti faanyagot, majd lefeküdt aludni. Kivitték őt a füsttel telítődött házból és leültették a szabadba, amíg a mentő megérkezik hozzá.

A helyi önkéntes tűzoltók, Lukács Sándor tűzoltás vezető irányításával, a riasztás után pár perccel már két sugárral oltották a nagy területen összehordott fát, és körülötte mindent, ami égett. Az erős szél belekapott a tűzbe és vitte azt tovább a patak partjára, a nagy területű nádas felé. A tűz megfékezésére a másik, öreg fecskendőjüket is a helyszínre riasztották az önkéntesek, így két járműből, csaknem 3000 literrel oltották el a veszélyesen terjedő lángokat.

Gyulának ezúttal szerencséje volt, mert az önkéntesek gyorsan mentettek, és megmentői is közel voltak hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!