Hírek

2014.07.23. 13:00

Ha segítünk, Veronika újabb lépést tehet az önállóság felé

Izsó Veronika korán született, a kislány agyvérzést kapott és mozgáskorlátozottá vált. Olvasóink is segítettek (hiszen a műtét rendkívül költséges volt) és így 2013 januárjában megoperálhatták St. Louis gyermekkórházában.

Tihanyi Tamás

- Ismét köszönöm a segítségét és a támogatását a Fejér Megyei Hírlap és a feol.hu olvasóinak - mondta Izsó László, az édesapa. - A Verán Amerikában elvégzett SDR-műtétet szülői nyomásra meghonosították Magyarországon, az operációt Bognár László végzi Debrecenben, az első három beavatkozás már megtörtént. A szülők pozitívan nyilatkoztak, és a gyerkőcök már a terápiás helyeken erősödnek. Ez nagyon nagy siker, reméljük, sok gyermeknek javulhat ezután az állapota.

Veronika április-májusban nyolc hétig kórházban feküdt, mert a fejében lévő shunt (szelep) elzáródott, és miután kicserélték, az új cső kedvezőtlen hatással volt a májára és hashártyagyulladást kapott.

- Nagyon kemény időszak volt, de túl vagyunk rajta és bízunk benne, hogy nem lesz újabb komplikáció. Viszont a következmény az lett, hogy Verának matematikából augusztus végén záróvizsgát kell tennie, és fizikálisan borzalmasan visszaesett. Ez azt jelenti, hogy a nyár megint nem a pihenésről szól, hanem a tanulásról és sok-sok tornáról. Most is gyógytorna táborban van, és augusztus első két hetében megint megyünk Varsóba intenzív terápiára. Mivel a lottón azóta sem nyertünk, továbbra is anyagi segítségre van szükségünk, hogy a sok tornát, eszközöket ki tudjuk fizetni. Ez azt is jelenti, hogy nem pihenhetünk, továbbra is folyamatosan keresnünk kell a lehetőségeket. És bár próbálok mindig új és új támogatókat keresni, vissza kell térjek azokhoz, akik a kezdetektől mellettünk álltak.

Szeptember 14-én a 29. Wizz Air Budapest félmaratoni futóversenyen gyűjtenek a 10 éves Verának és az érte létrehozott alapítványnak. Tervük az, hogy a rokonokkal, támogatókkal futnak együtt. A fő cél az, hogy Vera lecserélhesse a járókeretét botokra és ezzel újabb lépést tehessen az önállóság felé. A versenytáv 21 kilométeres lesz. Futótársakat, önkéntes segítőket keresnek, szponzorokat, akik segíthetnek például egy közös reklámanyag elkészítésében és a céljaikat anyagilag is támogathatják. A jelentkezéseket az [email protected] oldalon várják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!