Hírek

2015.11.03. 13:20

Gánton rengett a föld, de senki nem érezte (frissítve)

Gánt - A 3-as erősség ellenére senki nem tett bejelentést - tudtuk meg a település polgármesterétől.

MTI

A Richter-skála szerinti 3-as erősségű földrengés volt Gánttól 3 kilométerre délre a kedden kora délután tájékoztatta az MTA Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma a távirati irodát.

Mónus Péter szeizmológus a közleményben azt írta: a földmozgást a lakosság is érzékelhette, de erről, illetve esetleges károkról az obszervatórium nem kapott bejelentést.

Spergelné Rádl Ibolya, Gánt polgármestere elmondta, hogy a szakemberek által jelzett helyen, három kilométerre a falu központjától a bányamúzeum és a szociális otthon van, de sehonnan sem érkezett bejelentés a földrengésről.

– Ez azért érdekes, mert egy három évvel ezelőtti gyengébb földmozgást nagyon sokan megéreztek, én magam telefonáltam akkor a szeizmológiai intézetbe. Ez 2012-ben volt, s mint kiderült, az akkori földmozgás 2,8-as erősségű volt, furcsa, hogy a mostanit nem érezte senki – tájékoztatta lapunkat a település polgármestere.

Nagyjából e területre tervezték volna nemrég a nagy vihart kavart kőfeldolgozót is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!