Hírek

2017.07.04. 13:30

Csúszásgátló burkolat segíti a biztonságosabb közlekedést a gárdonyi iskolánál

A balesetmentesebb közlekedést segítheti az új, csúszásmentes burkolat, amelyet a Gárdonyi Géza Általános Iskola előtt alakítottak ki.

Bokros Judit

Piros, érdes felületű burkolat fedi a Gárdonyi Géza Általános Iskola előtti út egy részét. Az innovatív technikán alapuló csúszásgátló burkolatot kedden adta át az annak finanszírozását vállaló Generali a Biztonságért Alapítvány képviselője, Olt Boglárka Tóth István polgármesternek.

A piros, szemcsés burkolatnak köszönhetően rövidebb lehet a fékút, s javulhat a láthatóság is. A képen Olt Boglárka és Tóth István

Az iskola előtt mindkét sávban 25-25 métert fed a különleges felület, elhelyezésének költsége 2,7 millió forint volt – tudtuk meg Olt Boglárkától, aki elmondta: az alapítvány öt éve telepít ilyen burkolatokat országszerte, Gárdony a 26. település a sorban. A cél a közlekedésbiztonság támogatása, hiszen a burkolatnak köszönhetően akár a felére csökkenhet a fékút, a láthatóság pedig 70 százalékkal javulhat. Az alapítvány megkeresésére az önkormányzatok jelölhetik ki, hol szeretnének csúszásmentes burkolatot.

Tóth István polgármester kiemelte: nagy pluszt kaptak ezzel a felajánlással, amelynek köszönhetően fontos helyen, oktatási intézménynél javulhat a közlekedés biztonsága. A burkolat igen elegáns lett – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!