Hírek

2016.05.04. 08:42

Guinness-rekord, kézmosásra – Fejérben 10 iskolából 1200-an csatlakoztak

Székesfehérvár – Fejér megyében csütörtökön tíz általános iskolában egyszerre kezdődik meg a kézmosás oktatása ezer diák és kétszáz pedagógus számára. A Guinness-rekordot kívánják megdönteni.

V. Varga József

Pásztor László tisztiorvos: a tudást és a helyes gyakorlatot tovább kell adnunk a fiataloknak

Világcsúcs-kísérletre készül az ország 190 iskolájának 14 ezer tanulója – ma, csütörtökön 10 órakor szeretnék megdönteni a több helyszínen, egy időben kézmosásoktatáson résztvevő diákok Guinness-rekordját. Az iskolai hiányzások legnagyobb része kivédhető lenne a helyes kézmosással. A leggyakoribb és legfertőzőbb iskolai betegség a nátha és az influenza. A kézmosás a leghatékonyabb módszer, amellyel megállítható a kórokozók terjedése. Ezért határozta el az Országos Tisztifőorvosi Hivatal, hogy megszervezi Magyarországon a Guinness-rekord megdöntését az egyidejű, sok helyszínes kézmosás oktatás kategóriájában. Amint Pásztor László, a megyei kormányhivatal népegészségügyi főosztályának tisztiorvosa lapunknak kifejtette: Fejérben tíz iskola jelentkezett a rekord megdöntésére, összesen 1200 résztvevővel: a dunaújvárosi Dózsa iskola, a martonvásári Beethoven iskola, a mezőfalvi Petőfi iskola, a móri Radnóti iskola csákberényi tagiskolája, a nagyvenyimi Kossuth iskola, a sárbogárdi Mészöly iskola, a sárszentágotai iskola, a sárszentmiklósi iskola nagylóki tagiskolája, a székesfehérvári Táncsics iskola és a zámolyi Csanádi iskola.

– A kézhigiénés világnap (május 5.), a Guinness-rekordkísérlet országos eseményével, ráirányítja a figyelmünket arra is, hogy egyszerű, de következetesen alkalmazott módszerekkel is sokat tehetünk egészségünk megőrzéséért. Semmelweis Ignác hazájában a nagy elődünktől ránk hagyott örökséget, a tudást és a helyes gyakorlatot tovább kell adnunk a fiataloknak – tette hozzá Pásztor László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!