Hírek

2014.07.16. 13:55

Életveszélyes lavírozás: járda nincs, száguldozó kamionok között gyalogolnak munkába

Eddig négy busz állt meg a Zsurló utcai végállomáson, az itteni üzemek dolgozóinak volt idejük a műszak átadására. Most átszervezték az ipari zóna buszközlekedését, itt csak egyetlen járat maradt, az se jó időpontban közlekedik.

Házi Péter

Panaszosunk készítette ezt a képet: munkába járás a 21. században. Járda sehol, s mivel a Zsurló utcába érkező busszal nem érnének be időben, sok dolgozó inkább a Babér utcába menő buszokkal jön az ipari parkba, aztán egy kilométert gyalogol, kamionok, autók közt lavírozva

- Amióta az ipari park új részére, a Babér utcába helyezték át a 13, 13A, 13G és a 16-os busz végállomását, nekünk csak a 13Y maradt. Ám a Piac térről fél hatkor induló járattal nem lehet úgy beérni, hogy a műszak átadására legyen elég idő. Ez igaz visszafelé is, a 14.10-es buszt az nem éri el, aki átadja a műszakot - panaszolta az egyik üzem dolgozója, aki először vállalta a nevét, ám beszélgetésünk után nemsokkal telefonált, mégsem szeretne szerepelni, mert miután az egyik ismerőse az önkormányzathoz fordult az ügyben, megtudta ezt annak főnöke, aki behívta és megkérte , ne firtassa az ügyet, ne játsszon az állásával, teljesen jó a menetrend. Mindenesetre a jó menetrend miatt sokan az egy kilométerre lévő Repkény utcához gyalogolnak, ahol fel tudnak szállni a Babér utcából érkező járatokra.

- Erre azonban nincs járda, szinte életveszélyes a száguldozó kamionok között gyalogolni. Segítené a megoldást, ha a 13Y fél hatos Piac téri indulását tíz perccel előbbre hoznák, a 14.10-es Zsurló utcai indulást pedig tíz perccel későbbre - fogalmazta meg a kérést olvasónk.

- Az átszervezések következtében a járatok néhány perccel korábban érkeznek az Alba Ipari Zónába, így ez kedvezőbb lett a korábbihoz képest. A járműkövetés úgy lett kitalálva, hogy a 16-os járatról át lehessen szállni a 13Y-ra. Ugyanez visszafelé is igaz, azzal, hogy a járatok ugyanakkor indulnak mint korábban, így eddig is probléma lehetett a műszakváltás, csak nem volt róla tudomásunk fogalmazott a felvetésre Nagy Zsolt, az önkormányzat közlekedési irodájának vezetője. Hozzátette, ha korábbi járatindításokat kérnek a dolgozók, megvizsgálják, és ha lehet javítani, akkor a városi közgyűlés elé terjesztik a módosítási javaslatot. A 16 óráig dolgozók ugyancsak későbbi járatindításokat vagy egy plusz 13Y beállítását kérték, amiként Pruzsina Alice, az Alba Volán szóvivője a Fejér Megyei Hírlap kérdésére elmondta, a felmerült módosításokról augusztus végén közös találkozón egyeztet a közlekedést megrendelő önkormányzat és az Alba Volán.

- Nemrég készült el 24 millióból egy járda az ipari zóna harmadik ütemében, pályázati pénz segítségével, szűkös forrásaink csak így teszik lehetővé a járdaépítést. Ha sikerül újabb pályázati forrást találni és a környék cégei, esetleg az önkormányzat is segít, közösen sikerülhet megoldást találni a járdaproblémára, amely érthető felvetés a dolgozók részéről - mondta lapunknak Tóth Ferenc, az Alba Ipari Zóna ügyvezetője.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!