Hírek

2014.07.01. 18:00

Gyalogtúra Székesfehérvárról Csíkszeredáig

Székesfehérvár - A Fehérvár Magazin vezető szerkesztője nem akármit vett a fejébe, Székesfehérvárról indulva mintegy 800 kilométert tesz meg gyalog, Csíkszeredáig.

Buthy Lilla

Nagy Zoltán Péter egyedül indult el az útra, csak a fokosra támaszkodhat. Július 20-án szeretne megérkezni Csíkszeredába

Csak úgy. A fejébe vette, és senki nem állíthatja meg. Napi negyven kilométer. Amikor felkel a nap, felkel ő is, és csak napnyugtakor tér nyugovóra. Sátor, hálózsák, három váltásruha, egy darab meleg pulcsi, na meg egy ünneplős fekete nadrág a Verstábor miatt. Ez Nagy Zoltán Péter túra szettje. Elmondása szerint a magánytól fél a legkevésbé, sőt áhítja. A ruhákon kívül mit tett még a hátizsákjába? Mindent összepakolt, aztán kipakolt. Végül, maradt egy tőr, amivel akár egy medvét is kifilézhet, de leginkább szalonnázásra használja majd. Egy barátjától kapott egy fokost, kutyák ellen pedig gázspray-t.

- A kutyán múlik, hogy félek-e. Az Alföldön nem lesz egyszerű, a pásztorkutyákat jobban szeretném elkerülni, nem lennék a kajájuk. Ha étel, kenyéren és vízen jól elleszek. Bár cukorbeteg vagyok, a kenyérben sok a szénhidrát, maga az élet - mondja, s elárulja: inzulinból is beraktározott. A medvéktől sem félek, mire odaérek olyan büdös leszek, hogy még ők is elfutnak előlem! - humorizál.

NZP edzett is a nagy útra, Csókakőt járta meg oda és vissza, de a végére kétszeresére dagadt a lába. De ne aggódjunk: csalánba nem üt a menkű!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!