Hírek

2016.07.28. 17:35

Gyerekek, lovak, íjászok

Aba - A város gyermekei idén is részt vehetnek táborokban, hogy izgalmasabban teljen a vakáció. Az egyikre ellátogattunk.

Tribolt Lajos

A település általános iskolájában már óvodáskortól foglalkoznak a gyerekek kézilabdával. A hónap elején az egyhetes táborban 12-15 gyerek napi három edzésen sajátította el a kézilabda lényegét Kovács László testnevelő tanár, edzőtől. Az oktatást az Aba-Sárvíz KE felnőtt csapatának hölgytagjai is segítették.

Visszatérő gyerekek is voltak az igen népszerű lovastáborban. Fotó: Koppán Viktor

Ezen a héten a hagyományőrző tábor működik. A Megyer Sarja Hagyományőrző Egyesület, az önkormányzat, az iskola és mások összefogásával működő táborból öt is lesz a nyáron. A hetes turnusokban a gyerekek tanulhatják az íjászatot, a lovaglást, részt vesznek kézműves foglalkozásokon és megismerkednek a település nevezetességeivel.

Farkas Ferenc, az egyesület elnöke elmondta, hogy harmadik nyáron működik a tábor, és vannak visszatérő gyerekek, akik már egyre jobban lőnek célba, és vannak, akik már jó lovasok, sőt lovas íjjászok is akadnak már.

Farkas Ferenc egyébként az előző két év után idén is bejutott a Nemzeti Vágta döntőjébe, ahol Aba színeit képviseli majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!