Hírek

2016.05.25. 07:09

Gyerekek sérültek meg a balesetben (frissítve)

Székesfehérvár - Baleset történt a Budai út - Király sor kereszteződésben ma reggel. Egy autóbusz, egy személygépkocsi és egy kistehergépkocsi ütközött. Tizenketten sérültek meg.

Sebestyén Lilla

A Budai út és a Király sor kereszteződésében történt baleset, ma reggel. Az elől álló személyautó vélhetőleg hirtelen lefékezett, és még a mögötte közlekedő kistehergépkocsi is meg tudott állni, de a hátulról érkező busz már nem.

A Martonvásár ás Székesfehérvár között közlekedő buszon a Zöldliget Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola negyedikes osztálya utazott, huszonegy gyermekkel.

Czuppon István, az iskola igazgatója elmondta: a diákok közül két gyermeket szállítottak kórházba. Egyiküknek felszakadt a szája belülről, másikuk rosszul érezte magát. Illetve, egy tanárnőt is bevittek a mentők.

- Szerencsére már mindegyiküket elengedték a kórházból. Ők is csatlakoznak hamarosan az osztályhoz. A kirándulást nem halasztjuk el, a gyerekek tovább folytatják útjukat Bakonybélbe.

Illetve a székesfehérvári tűzoltók áramtalanították a járműveket.

Horváth Diána, rendőrségi szóvivőtől azt is megtudtuk: még ezekben a pillanatokban is folyik a helyszínelés. A négy sávból kettőt lezártak, a forgalmat rendőrök irányítják.

12 sérültje van az esetnek

A KNYKK Zrt. kommunikációs munkatársától, Pruzsina Alicétől megtudtuk, az érintett iskolával felvették a kapcsolatot és minden segítségünket felajánlották.

A KNYKK közleménye szerint a Gyúró felől közlekedő menetrend szerinti járat sávváltást követően ütközött egy előtte hirtelen lassító furgonnal. A fékezés ellenére az autóbusz vezetője már nem tudta elkerülni a balesetet. A járaton az első információk szerint negyvenen utaztak, köztük egy velencei iskolás csoport. A baleset következtében megsérült tizenkét utas közül kilencen gyerekek. Egy felnőtt súlyos sérülést szenvedett az arccsontján.

Amint megtudtuk, a kilenc esztendős Ikarus E94-es jármű legutóbb május 20-án esett át teljes műszaki átvizsgáláson. Az autóbusz vezetője tapasztalt dolgozója a - szolgáltató alvállalkozójaként teljesítő - Viszló Trans-nak, 32 esztendeje vezet.

A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

A Székesfehérváron történt buszbaleset helyszínelését 12:00 körüli időben befejezték a rendőrök. A Budai út forgalma ismét négy sávon halad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!