Hírek

2017.02.11. 11:41

Gyilkosság Perkátán (Frissítve)

Perkáta - Megtámadtak tegnap, az esti órákban Perkátán egy 85 éves férfit, aki a háza udvarán belehalt sérüléseibe.

Szanyi-Nagy Judit

Több információforrásunk elmondása alapján a gyilkosság este kilenc óra környékén történt, miközben a férfi élettársa a házban tartózkodott. Információink alapján egy helyi fiatalembert vádolnak a gyilkossággal, akit még tegnap este őrizetbe is vettek.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük Sipos Mónikát, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság rendőr főtörzsőrmesterét, aki elmondta, a nyomozás érdekeire való tekintettel nem adhat ki információkat.

- Béla bácsi a település megbecsült polgára volt, aki bár nyugdíjas korában költözött Perkátára, számos jó barátot, ismerőst szerzett, mivel mindenkihez segítő szándékkal állt: támogatta a szomszédokat, ismerősöket egyaránt - mondta megkeresésünkre Somogyi Balázs polgármester.

Cikkünket folyamatosan frissítjük.

14:50

A rendőrség a korábbi közleménye után nemrég egy újabbat tett közzé a police.hu weboldalon. Eszerint a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a még tegnap este őrizetbe vett, 20 éves S. László ellen.

A helyiek és az élettárs elmondása alapján a Béla bácsihoz becsengető gyanúsított késsel megszúrta a férfit, elvette a húszezer forintot tartalmazó tárcáját, és azzal a hátsó udvar felé menekült el. A megszúrt férfi még visszament a házuk bejárati ajtajához, kérte az élettársát, hogy hívja a rendőröket és a mentőket, ám amikor a lépcsőn lefelé indult, rosszul lett és leesett arról. Bár a mentők hamar kiérkeztek, a férfin már nem tudtak segíteni.

A helyiek elmondása alapján a feltételezett elkövető gyakran kért kölcsönt a nyugdíjas férfitól – aki nemcsak neki, hanem a környékbelieknek is szívesen segített. A tíz évvel fiatalabb élettársát is sokszor ő maga ápolta. – A korához képest fitt és aktív volt, pedig nemrég, január végén ünnepelte a 85. születésnapját. Mi hét éve éltünk együtt, és nemrég azt mondta, még öt-hat évet jó lenne együtt tölteni, úgy érzi, testileg és szellemileg bírná is – meséli a megtört nő.

Béla bácsit – a helyiek mellett – egy lánya, két fia és az élettársa búcsúztatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!