Hírek

2016.07.29. 19:16

Gyógyító gyűjtés volt

Balinka - Levendula- és csalánszörpöt, körömvirágkrémet, orbáncfűkivonatot és immunrendszervédő tinktúrát is készítettek az összegyűjtött növényekből a gyógynövény-ismertető és -gyűjtő táborban.

Gyógynövény-ismertető és -gyűjtő tábort hirdettek a Herbarius programok keretében; csütörtökön és pénteken a balinkai ifjúsági táborban kirándulásokon, bemutatókon vettek részt a táborlakók és a kiutazók. Lencsés Rita táborvezető, a Herbarius túrák fitoterápiás végzettségű szakembere hasznos ismereteket adott át a gyógynövények alkalmazásáról. Délután pedig gyűjtéssel egybekötött terepszemlére indultak a táborlakók.

Jó hangulatban telt a gyógynövény ismertető foglalkozás. Fotó: okk

A leszedett gyógynövényeket fel is dolgozták: így készült szárított levendulából és csalánból szörp citrommal ízesítve, körömvirágkrém disznózsírral és kókuszolajjal, szárított akácvirág az őszi-téli teákhoz, bőrnyugtató vagy lumbágós fájdalmakra alkalmas olajos kivonat orbáncfűből, szirup lándzsás útifűből és kakukkfűből légúti megbetegedésekhez, illetve szesszel tartósított tinktúra cickafarkfűből vagy pásztortáskából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!