Hírek

2015.03.31. 09:35

Gyorssegélyt kapnak a szedreskerti lakótelep kiégett házának lakói, két hónapig tarthat a helyreállítás

Lakásonként százezer forintot kapnak annak a lépcsőháznak a lakói, amelyik vasárnap hajnalban gyulladt ki a Szedreskerti lakónegyedben.

Házi Péter

. Ezen túl, amint Cser-Palkovics András polgármester és Bóka Viktor jegyző kedd reggel bejelentette, a társasház számlájára egymillió forintot utal az önkormányzat, amelyből az első körben szükséges legfontosabb javításokat lehet megkezdeni.

Jelenleg három olyan lakó van, akik nem tudtak sem rokonnál, sem ismerősnél szállást találni, számukra az önkormányzat bérlakásokat utalt ki, a kulcsokat ma vehetik át a Városfejlesztési Kft-től.

A statikus által elkészített előzetes szakvélemény alapján még nem lehet biztosat mondani arról, meddig tart a helyreállítás, ám, amint Fehérvár polgármestere fogalmazott, jelenleg úgy tűnik, akár két hónapig is eltarthat, mire a lakásokba újra beköltözhetnek a lakók. Amennyiben kiderül, hogy a második és a harmadik emelet közti belső födém sokkal komolyabban károsodott, a város közgyűlésen dönt majd arról, hogy a biztosítók által megítélt összegen túl adnak-e további anyagi segítséget.

A negyedik emeleti lakásban elhunyt lakók temetési költségeit a város átvállalja, Cser-Palkovics András telefonon is részvétét fejezte ki az elhunytak családjának.

A délután folyamán a SZETA (Szegényeket Támogató Alapítvány) egy külön számlát nyit a szedreskerti lakástűz károsultjai számára, ezt a számlaszámot délután közöljük honlapunkon.

Egyed Attila közös képviselő megköszönte az önkormányzat, valamint a tűzoltók, rendőrök, polgárőrök, közterület felügyelők segítségét. Mint mondta, a cél az, hogy másfél héten belül minden ajtó zárható legyen a lépcsőházban, hogy ne kelljen a házat tovább őrizni. Megkezdődött  a helyreállítás, először a közműveket kell újraépíteni.

Aki szeretne bútort, egyéb dolgokat felajánlani, a Vöröskereszt Lövölde utcai raktárába viheti az adományait. Bóka Viktor jegyző elmondta, a polgármesteri hivatal és a város cégei is adománygyűjtésbe kezdtek, az összegeket a SZETA leendő számlájára utalják majd.

A SZETA kedd délben nyitott egy számlaszámot a szedreskerti lakástűz károsultjaiért. Aki segíteni szeretne bármekkora összeggel, erre a számlára utalhat segítséget.

Lapunkhoz is több felajánlás érkezett, a leghatékonyabb, ha az alábbi számlára utalunk:

UniCredit Bank 10918001-00000069-29700018

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!