Hírek

2017.06.16. 09:43

Családjára akarta gyújtani a házat Polgárdiban – letartóztatták

Polgárdi – A gyanúsított úgy akarta felgyújtani családi házukat június 13-án, hogy abban rokonai is bent tartózkodtak – köztük három gyermek.

Szanyi-Nagy Judit

Miután a férfi meggyőződött arról, hogy a házban lakók alszanak – köztük egy tizennégy éven aluli gyermek is –, egy magával vitt kannából benzint öntött a ház redőnyére, mindkét fakeretes ajtajára, majd az udvaron tárolt személygépkocsira, és a gépjárművet felgyújtotta. Ezt követően a családi ház nyílászáróira öntött benzint is meg akarta gyújtani, ám amikor észrevette, hogy a szomszédos házban felkapcsolták a világítást, félve a leleplezéstől, a kerteken keresztül elmenekült. A személygépkocsi kiégett, és a mellette található nyári konyha tetőszerkezete is meggyulladt, melyet tűzoltók oltottak el – tudtuk meg Jászberényiné Király Teodórától, a Fejér Megyei Főügyészség szóvivőjétől.

A gyanúsított a tüzet sűrűn lakott lakóövezetben okozta, közvetlenül a szomszédos lakóház mellett, így a tűz több épületre átterjedhetett volna. Ennek megfelelően cselekménye alkalmas volt közveszély előidézésére is. Figyelemmel a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, valamint, hogy tartani lehet a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől, és attól, hogy véghezvinné eredeti tervét, az ügyészség indítványozta előzetes letartóztatását. A döntés jogerős – tájékoztatta a Fejér Megyei Hírlapot a szóvivő.

A címoldali fotónk csak illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!