Hírek

2017.05.28. 19:40

Gyermeki öröm - Legalább négy helyszínen zajlottak gyermeknapi programok Fehérváron

SZÉKESFEHÉRVÁR - Megyeszerte, így Székesfehérváron is számtalan program várta a gyermekeket a hétvégén, nem véletlenül: május utolsó vasárnapján ünnepeljük a gyermeknapot. A fehérvári belváros teljesen megtelt élettel.

Szanyi-Nagy Judit

A Hetedhét Játékfesztivál keretén belül a kilátogató családok - de főleg a gyermekek - kipróbálhatták magukat a különféle ügyességi játékokban, vármászásban, labdahajításban, cipőpucolásban, de még sünhorgászatban is. A nagymamájával érkezett, 6 éves Zsófi is sündisznókra vadászott, ügyesen vette is az akadályokat: a horgászbottal az egyik után a másik állatot fogta ki azok kampójánál fogva - majd továbbálltak.

Volt mit látogatni, hiszen a belváros Fő terén kipróbálható játékok garmadája még nem volt teljes: szombaton például a Szent István Király Múzeum Rendházában a Régészet Napja - Közösségek régen és ma című, kétnapos rendezvény második napja zajlott. A díszudvarban népszerű volt a miniatűr ásatás, de a beöltözés, a kézműves foglalkozás és a Fejedelmi kincsek tárlatvezetései is jól sikerültek.

Még a Vörösmarty Színházba is érdemes volt betérnie annak, aki érdekes programokra vágyott, sőt: jótékonykodni szeretett volna. Vasárnap ugyanis a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ gyermekei számára jótékonysági programokat (bábelőadást, zenés, táncos műsort, versolvasást) szerveztek a színházban.

Az ötletgazda Váradi Eszter Sára színésznő volt, akinek nagy álma valósult meg ezzel a rendezvénnyel: - Azt szerettem volna, ha anyagi támogatást, adományokat is biztosítani tudunk ezeknek a gyerekeknek, akiknek sokat számít, ha ilyen pozitív tapasztalatok, élmények érik őket - részletezte a színésznő, aki azt is elmondta: a tárgyi felajánlások (sporteszközök) mellett a tegnap esti Anconai szerelmesek című, emelt helyárral forgalmazott darab normál jegyáron felüli bevételét is a gyermekvédelmi központnak adják.

- A nem a saját családjukban nevelkedő gyermekek nagy figyelmet, szeretetet, közvetlenséget kaptak itt, úgy érzem, teljesen fel tudtak oldódni, jól érezték magukat - mondta Deresné Tanárki Mária, a központ igazgatója.

A gyermeknaphoz kapcsolódóan az Ezer Lámpás Éjszakáját is megrendezték Székesfehérváron, amely a május 25-ei eltűnt gyermekek világnapjához kapcsolódik. Az ezen a napon országszerte magasba emelkedő tízezer világító lufit azért engedik el, hogy megmutassák az eltűnt (eltévedt, elszökött vagy rosszabb esetben elrabolt) gyermekeknek a hazavezető utat: azt, hogy a szüleik örökre visszavárják őket...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!