Hírek

2016.05.29. 10:52

Ha megszűnik az iskolatej-program, Fehérvár akkor is folytatja

A napokban értesítette a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ az iskolaigazgatókat, hogy szeptembertől az ország 175 járása közül várhatóan mintegy százban, a leghátrányosabb helyetű régiókban tudják csak biztosítani az iskolatej-program folytatását.

Házi Péter

Az idén erre a programra szánt 2,6 milliárd forint ugyanis kevésnek bizonyult, a jövőre szánt 4,2 milliárdból hoznak előre egy bizonyos összeget, hogy erre a tanévre még finanszírozni tudják az ingyenesen járó iskolatejet.

- Amennyiben a szakminisztérium tartja ezt az elképzelést, akkor Székesfehérvár önkormányzata biztosítani fogja az iskolatej-program folytatásához szükséges összeget - mondta lapunk érdeklődésére Cser-Palkovics András polgármester, aki közösségi oldalán is beszámolt erről a szándékáról. Hozzátette, természetesen bízik abban, hogy a minisztérium sem tesz különbséget tanuló és tanuló között abban a vonatkozásban, hogy egy fejlettebb vagy egy  kevésbé fejlett településen él és így végül az állam valamennyi kisiskolásnak biztosítja a tejet.

Amint megtudtuk, az utolsó olyan évben, amikor az önkormányzat állta az iskolatej-program anyagi forrását, akkor ez 28 millió forintba került Székesfehérvárnak, így most is nagyságrendileg ekkora összeggel kalkulálnak, amennyiben a szakminisztérium tartja az álláspontját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!