Hírek

2016.07.24. 17:15

Hadisírjaink összekötnek

A napokban érkezett haza Szlovákiából az a hadisírgondozó magyar brigád, amely a fehérvári Krajczáros Alapítvány szervezésében kelt útra korábban.

Klecska Ernő

A Krajczáros Alapítvány, amely alapító tagja a Visegrad Working Group for Military Cemeteries civil szövetségnek, 2010-től rendszeres résztvevője partnereivel a Felvidék katonatemetőiben folyó nagyszabású nemzetközi léptékű rekonstrukciós munkálatoknak. Idén három alkalommal valósul meg nyári tábor önkéntes magyar fehérvári diákok, tanárok, nyugdíjasok és az ország számos részéből jelentkező érdeklődők részvételével.

Az akció résztvevői a kemény munka után össze is barátkoztak - a halottaink se ellenségek Fotó: Az alapítvány

A CAMP 2. elnevezésű júliusi program húsz fős brigádja tegnap érkezett haza. Tagjai - Havasi Imre, Nagy Lajos, Schnidele Antal, Vieger István, Farkas Ágnes Zsófia, Farkas Laura Csilla, Weywara Viktor, Szabados László, Volf Tibor, Zsöllei László, Gáspár Zsolt, Dani Márk, Falusi Károly, Posztl Mihály, Kovács Zoltán, Kovácsné Kozma Katalin, Pintér Károlyné, Horváth Gusztáv, Törő Gergő és Sasvári Zsanett - méltán büszkék a teljesítményükre, fogalmazott az alapítvány vezetése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!