Hírek

2017.03.21. 14:14

Hajléktalanokhoz kerülnek a munkahelyi cipők Székesfehérváron

Székesfehérvár - A fehérvári Gaja Környezetvédő Egyesület megkereste a helyi multivállalatok egyikét a kéréssel: ne a szemétbe, a selejtbe továbbítsák a vállalat dolgozói által már nem használt, de még használható munkacipőket, bakancsokat, szandálokat, hanem a környezetvédő szervezeten keresztül ajánlják azokat fel a város hajléktalanjainak, akiknek nagy szükségük lenne a lábbelikre.

Kocsis Noémi

A Grundfosnál összegyűjtött használt bakancsokból máris egy negyvendarabos cipőcsomagot tudtak átadni a helyi Kríziskezelő központnak, ahol a hajléktalanok lábméretük alapján választhattak maguknak jó minőségű cipőt.

Pozsonyi Bálint (b), a cég képviselője átadja a lábbeliket és a többi összegyűjtött adományt Gárdonyi Lászlónak, az egyesület tanácsadó irodavezetőjének Fotó: Gaja Környezetvédő Egyesület

A Gaja Egyesület azt reméli, a városban működő többi multicég is csatlakozik a kezdeményezéshez, az akcióval így kettős cél valósulhatna meg: a szükséget szenvedők támogatása mellett a környezetvédelem érdekei is előtérbe kerülnének, hiszen a kiszolgált, de még jó lábbelik nem a hulladékmennyiséget szaporítják, hanem tovább használódnak újabb viselőik lábán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!