Hírek

2013.04.22. 15:56

Halálos baleset Sárosdnál: vonat és traktor ütközött

Traktorral ütközött és kigyulladt egy személyszállító vonat hétfőn délután a Fejér megyei Sárosdon.

Tribolt Lajos

Kedd
7.30

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a helyszíni szemle késő estig eltartott. A műszaki mentés hajnalban fejeződött be. Ezen idő alatt a vasúti forgalom állt.

A halálos vasúti baleset körülményeit a Sárbogárdi Rendőrkapitányság szakértők bevonásával vizsgálja. Az áldozat, a traktor sofője egy 26 éves sárosdi fiatalember.

 

19:55 Még több kép a balesetről

19:51 Traktorral ütközött és kigyulladt egy személyszállító vonat hétfőn délután a Fejér megyei Sárosdon. Az üres tartályt vontató traktor a vasúti átjáróban ütközött a Budapest és Pécs között haladó Intercity vonattal. A balesetben a traktor kettészakadt, egyik felét a villanymozdony maga alá gyűrte, és körülbelül hatszáz méteren át tolta.  A mezőgazdasági vontató sofőrje életét vesztette. A mozdonyvezető füstöt lélegzett be, őt a mentők kórházba szállították. A vonat utasai nem sérültek meg.

A sárbogárdi hivatásos tűzoltók kiérkezésére a MÁV szakemberei a vasúti felsővezetéket leszakaszolták, így a tűz oltását az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával azonnal megkezdték. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a lángok a vonat többi kocsijára nem terjedtek át. A tűz oltásában a sárosdi önkéntes tűzoltó egyesület tagjai is részt vettek. 

Az utasok továbbszállítására mentesítő buszok érkeztek a helyszínre.



A balesetben a traktor egy vasúti jelzőlámpát is kidöntött, az üzemanyagtartályából a gázolaj a sínekre ömlött. Az ütközés következtében elhunyt sofőrt a hivatásos tűzoltók emelőpárnák segítségével szabadították ki a traktor roncsai közül.

A műszaki mentéshez a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságról is érkezett egy gépjárműfecskendő és egy daru.

A MÁV tájékoztatása szerint a balesetben a vasúti pálya és a biztosító berendezés is megrongálódott, amelyek helyreállítása hosszabb időt vesz majd igénybe - tájékoztatott Szabó-Bisztricz Anett, megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

„16:55 perckor egy hatalmas csattanásra lettünk figyelmesek , kimentünk az udvarra és nagy fekete füst jött a vasútállomás felől. A helyszínre mentünk ( ekkor készült a kép és a videó) , akkor láttuk, hogy egy traktorral ütközött a vonat.” - írja olvasónk, Erdélyi Edina, aki fotót és videót is mellékelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!