Hírek

2014.09.21. 13:28

Halászbúcsú ragadozókkal és bárkaszínpaddal Rétimajorban

Rétimajor - A harcsaburger mennyei illata és a piactér diszkrét bája marasztalta a halászbúcsú vendégeit. Főzőversennyel nyitottak Halországban, helyi termékek kínálták magukat.

V. Varga József

Zsobrák Szonja Angelika az óriás sakkbábukkal hadakozott, anyukája, Katalin nevetve figyelmeztette: vigyázz, még megtámad az a sötét gyalog. Róbert, a „gondos” atya hiába győzködte csemetéjét, hogy a huszárt négy mezőn keresztül is cipelni kellene. Az állatsimogató nagy népszerűségnek örvendett, amott a méretes mókuskerék valahogy mindig előrébb járt, mint a benne taposó bájos ifjú hölgy.

A hagyományos Rétimajori Halászbúcsú idei gasztronómiai és kirakódós kavalkádja a keresztségben A Ragadozó Napja nevet kapta. Merthogy a szervezők a harcsára fókuszáltak, legyen az gyros, paprikás, fasírt vagy éppen burger.

A főzőverseny győztes csapata, a százhalombattai Farkas Falka: Farkas Olivér (b), Háderné Palló Ildikó, Kun Krisztián, Háder Gergő, Farkas Géza, Háder Henrik és Dala Gyöngyi

A hazai halászok által Magyarország Örökös Halfőző Bajnoka címmel titulált Novics György halpaprikással kényeztette a népeket. Lobogjon csak az a matéria - jegyezte meg a kíváncsiskodóknak a bajai ügyvéd és szakácsmester.

A százhalombattai cég családi napjáról két kompánia is benevezett a főzőversenyre. A helyezéseket tekintve hátrébb végzett gárda főnöke somolyogva szekálta munkatársait. Valamit nagyon „elkóstolhatott” a tekintetes zsűri - tódította. Ugyanis a Farkas Falka válogatott különítménye - Farkas Géza vezérletével - megnyerte a halászbúcsú gasztronómiai megmérettetését. Túrós csuszával tálalt és hegyes zöldpaprikával megbolondított harcsapaprikásuk hét nyelven beszélt.

Benépesült a Bárka Színpad, népdal, néptánc, népzene, hastánc, társas tánc, kánkán s számos koncert hangolta a jókedvet. Színre lépett a sárbogárdi Csókavirág Népi Együttes, a horgászként is jól ismert Straub Dezső színművész énekelt és mókázott, késő délután a Shadows 64 Memorial Band retrokoncertezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!