Hírek

2016.02.12. 14:24

Halott testvérein másztak keresztül, hogy életben maradjanak

Kajászó – Halott testvérein keresztül másztak ki, hogy életben maradjanak. A másikat láncra verve dobták ki, így ütötte el az autó is.

S. Töttő Rita

Ismét olyan kutyusok kerültek a sérült és beteg állatokat befogadó kajászói CsutkaRozi Menedékébe, akik döbbenetes élethelyzeteken és tragédiákon mentek keresztül. – Bróker történetét onnantól ismerjük, amikor a jeges, havas úton elütötte egy autó – kezdi Szatmári Andrea, a menedék mindenese, vezetője.

– Nagy csattanás, őrült sírás, üvöltés terítette be a község főutcáját. Az emberek az ablakaikhoz rohantak, és egy fájdalmasan vonagló kutyát láttak az út közepén vergődni. Lehúzták az úttestről, és szóltak nekem. Bróker alig fél éves kölyköcske, akit Andrea orvoshoz vitt, ahol a röntgen alapján kiderült: mindkét lábszárcsontja kettétört. A kutya nyakában egy vastag, szoros nyakörv volt, melyen hatalmas karika fityegett. Láncos kutya volt zsenge kora ellenére. Már pici korában rabságra ítélték, és ha nem jön be a kissé félreértelmezett lánctörvény, valószínű ott hal meg a lánc végén – vélekedik az állatvédő, aki szerint megijedt a gazda, hogy büntetést kaphat a láncon tartásért, hát útjára eresztette a kicsit. Ő meg rohant ki a világból, míg egy autóval való találkozása lett a veszte. De ott van Ároktői Albert és Alvin is, akik nevüket is történetük alapján kapták, ugyanis két halott testvérüknek köszönhetik életüket.

– Valaki egy jeges árokba dobálta az alomnyi kiskutyát. Két kiskölyök belefulladt az árokba, és ők a kis tetemeken tudtak felmászni a magas partra. Így maradhattak életben – mesél a rémséges helyzetről az állatmentő. Albert és Alvin családra várnak. Andrea mesél róluk, bár sok jót nem tud mondani: – Mindentől rettegnek. Valami jeges rémület ül rajtuk a mai napig. Elképzelni se tudjuk, miket éltek át. Sok szeretetre, türelemre van szükségük, hogy igazi felszabadult, boldog kutya váljon belőlük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!