Hírek

2016.10.28. 19:15

Halottak napján több a lopás és a tűzeset

Körkép - A szakemberek fokozott figyelmet és körültekintést kérnek mindenkitől halottak napján: a tüzek és az, hogy különféle bűncselekmények áldozataivá váljunk elkerülhetők egy kis óvatosággal.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai mindenszentek és halottak napja időszakában az idei évben is kiemelt figyelmet fordítanak a közutak és a temetők környékének biztonságára. A rendőrök a forgalmas főútvonalakon, illetve a temetők környékén jelenlétükkel legfőképpen a vagyon elleni bűncselekmények és a közúti közlekedési balesetek megelőzésére törekednek. A hétvégén jelentős forgalomnövekedésre lehet számítani: a fokozott rendőri jelenlét elsősorban a közúti forgalom segítésére irányul, de a rendőrök a közlekedési szabályok megszegőivel szemben is fellépnek.

A Fejér megyei rendőrök idén is fokozott figyelmet és körültekintést kérnek mindenkitől
Fotó: police.hu

A rendőrség közleményben arra figyelmezteti a lakosságot, a következő napokban fokozottan ügyeljenek az alkalmi tolvajok megjelenésére, hiszen az őrizetlenül hagyott vagyontárgyak vonzók a tolvajok számára. Az autósok a gépjárműlopások- és feltörések megelőzése érdekében minden esetben zárják le a járművüket, még akkor is, ha csak rövid időre távoznak, és ne hagyjanak látható helyen értéktárgyat a gépkocsijukban! Lehetőség szerint kabátjuk belső zsebében tárolják a pénztárcát, az iratokat, a telefont!

A Fejér Megyei Kormányhivatal gyámügyi és igazságügyi főosztálya ünnepek után várja a károsultak bejelentéseit, amennyiben a rendőrségi feljelentést már megtették.

Szomorú statisztika, hogy az ünnepek időszakában megemelkedik az otthonokat pusztító tűzesetek száma. A tűzvédelmi szabályok betartásával megelőzhetjük a tragédiát, a tűzkárt - figyelmeztetett a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Ne rakjunk gyertyát ablakba, párkányra, függöny vagy más éghető anyag közelébe! Nagyon fontos szabály, hogy az égő gyertyát, mécsest ne hagyjuk teljesen leégni, valamint a halloween alkalmából készített töklámpást soha ne hagyjuk őrizetlenül otthonunkban. Mindig legyen hőálló alátét a gyertya alatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!