Hírek

2016.06.27. 14:24

Hamarosan megkezdik a Csónakázó-tó vizének visszaengedését

Várhatóan október közepére készül el a Csónakázó-tó körüli sétány, a közbeszerzést kiírta a város a kivitelező kiválasztására.

Házi Péter

Augusztus elejéig elkészül a kivitelező a Csónakázó-tó mederkotrásával és a partfal megerősítéssel, közben a Városgondnokság elvégzi a Deák-kút medencéjének a kiépítését a szigeten. A tóba a víz visszaengedése azonnal megkezdődik, amint a mederkotrással és a partfal megerősítésével végeznek. Várhatóan másfél-két hónap lesz, mire ismét helyreáll a normál vízszint a tóban, ezzel párhuzamosan pedig a Széchenyi István Horgászegyesület – akik a beruházás kezdetekor is közreműködtek – megkezdi a halállomány visszatelepítését.

A Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációjához kapcsolódva, állami támogatással zajlanak a Csónakázó-tó megújításához kapcsolódó munkálatok. A több évtized után leengedett víz alatti meder rendbetétele és a partfal megerősítése mellett a tó környékét is érinti a beruházás. Sétány fut majd körbe és a csónakázás lehetőségét is újra megteremtik a tavon. A Liget sor melletti rövid szakasz kivételével – mert erre majd a Liget sor felújítását követően kerül sor – teljes egészében megújul a tó körül a sétány: nagy részében térköves, kis részében pedig murvás kialakítással. A tervek szerint augusztus végén kerül sor a munkaterület-átadásra, a kivitelezésre hetvenöt napos határidő áll rendelkezésre, így várhatóan október közepére készül el a sétány. A beruházás részeként a tó körül teljes szakaszon elkészül a közvilágítás is. Az őszi befejezés miatt a korábban a Bartók Béla téren álló Deák-kút, valamint a csónakázáshoz szükséges eszközök kihelyezése 2017 tavaszán várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!