Hírek

2016.10.26. 16:31

Hamarosan mestereket avatnak

Szerdán pincérek és szakácsok díszkiállításon bizonyíthatták tudásukat. Pincérnek és szakácsnak tanuló középiskolások is megnézhették a tegnapi mestervizsga impozáns produktumait.

Buthy Lilla

Hamarosan tizenhét szakács, pincér és szerszámkészítő veheti át mesteroklevelét a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gondozásában megvalósuló mesterképzés keretében. A vizsgafeladat kiállítássá alakult át: külső látogatók is megtekinthették az impozáns látványt nyújtó munkákat. Moórné Somogyi Veronika szakács kérdésünkre elmondta, önkéntesen jelentkeztek a mesterképzésre, ami a szakma csúcsát jelenti.

Fotó: Molnár Artúr

Neki és a többi vizsgázónak hidegtálat kellett készíteniük. A pincérek négy külön témában, egyéni menüsorban és díszítésben mutatták meg stílusukat, tehetségüket. Takács Andrea szakképzési vezető elmondta, a mesterképzés presztízs, mind a tanulóknak, mind a szakmabelieknek. A cél, hogy példaképpé váljanak a mesterek a mostani tanulók számára.

Hozzátette, november 9-én 14 órától, a kormányhivatal dísztermében kerül majd sor a mesteravató ünnepségre.
Képalá: Moórné Somogyi Veronika eljegyzési hidegtálat álmodott meg.


Fotó: Molnár Artúr

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!