Hírek

2017.01.29. 17:25

Hanyatt esett a jégen - Mentőkötéllel, hordágyon hozták ki a partra

Velencei-tó - Vasárnap két ember is segítségre szorult a Velencei-tavon: egy férfi súlyos fejsérülést szenvedett, amikor hanyatt esett. Egy másik személy alatt pedig beszakadt a jég.

A Velencei-tó jegén fekvő emberhez riasztották a székesfehérvári hivatásos és a velencei önkéntes tűzoltókat vasárnap - tájékoztatta lapunkat Farkas-Bozsik Gábor tűz-oltó alezredes, megyei katasztrófavédelmi szóvivő. A rajok Velence település északi pereménél mentek be a tó jegére, a parttól több száz méternyire fekvő emberhez, akit azután mentőkötelek és hordágy segítségével a partra hoztak, és átadtak a mentőknek.

A szerencsétlenül járt ember az első információk szerint a fején sérült meg. A férfi hanyatt esett a jégen, nem tudott mozogni. Úgy tudjuk, nem sokkal korábban a mentők egy másik személyt is elláttak a Velencei-tó egyik kikötőjénél, aki alatt beszakadt a jég: de ő önerejéből ki tudott jönni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!