Hírek

2016.07.26. 11:51

Harc az illegális szemetelők ellen

Bicske – Nem tűri tovább az illegális szemetelőket a város – de hiába tüntette el milliókért a hulladékot, ha az újratermelődik. Új megoldások a láthatáron!

S. Töttő Rita

Megkezdődött a harc a város illegális szemétlerakói ellen – számos olyan „fertőzött” terület található ugyanis Bicskén, ahol engedély nélkül teszik le a szemetet egyesek. Épp ezért Bicske önkormányzata szerződést kötött a tulajdonában álló Zöld Bicske Nonprofit Kft-vel a város területén jogellenesen elhelyezett vagy elhagyott, a köznyelvben „illegálisan elhelyezett” hulladék elszállítására. Lapunk ezzel kapcsolatosan megkereste Teszár Tamást, a cég igazgatóját, aki elárulta: a társaság a Pálffy Károly polgármesterrel közös helyszíni szemlék után megkezdte a hulladékkupacok felszámolását. – Az első megtisztított terület a Dankó utca vége, ahonnan 210 tonna hulladékot szállítottunk el – tette hozzá az igazgató, ahogy azt is: az önkormányzattól érkező megrendelések alapján – az erre szánt önkormányzati keret kimerüléséig – folytatódik a munka.

– A város megtisztítása nagyon sok pénzébe kerül az adófizetőknek, hiszen az első számla végösszege közel 4 millió forintról szólt. Ahogy a város hivatalos honlapjáról is kiderült, az eltüntetésre szánt anyagi erőfeszítések mellett más módon is igyekeznek fellépni: egyrészt árkolással, melynek köszönhetően gyakorlatilag lehetetlenné válik a kocsik területre való behajtása. Másrészt pedig térfigyelő kamerák kiépítésével, melynek felvételeit elemezve a rendőrség segít beazonosítani a szemetelőket. Akik ezek után számíthatnak rá, hogy a város feljelentést tesz ellenük, melynek különböző mértékű bírság kiszabása lehet a végkimenetele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!