Hírek

2016.11.03. 16:00

Sikeres a duális képzés - a diákok a cégeknél is tanulnak

Székesfehérvár - 106 szakmai gyakorlati helyet hoztak létre idén az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának vállalati partnerei.

Klecska Ernő

Erről tegnap a kar a duális képzésről szervezett fórumon esett szó.

A duális képzési formában azok a hallgatók tanulhatnak, akik sikerrel átjutottak az állami felsőoktatási felvételi eljárásán, valamint a céges kiválasztáson is. . A duális képzés 2015-ben pilot projektként indult az Alba Regia Műszaki Karon 19 hallgató részvételével 10 különböző cégnél. 2016-ban 54 első éves hallgató kapcsolódott be a duális képzésbe 20 különböző partnervállalatnál. A diákok a duális gyakorlatról munkanaplót vezetnek, a vállalatok félévente értékelik őket, melynek szempontjai többek között, hogy milyen a hallgató kapcsolatteremtő képessége, kezdeményezőkészsége, a munkához való hozzáállása, az innovációs készsége, az anyag-eszköz-technológia ismerete, a gyakorlati jártassága, az elvégzett munka színvonala, minősége. A kar korábban egy hasonló találkozót hívott össze a hallgatóknak, most a partner cégek képviselőivel egyeztettek.

Októberben Sinkó Ottó, a Videoton Holding Zrt. vezérigazgatója meghívására az Alba Regia Műszaki Kar és a Corvinus Egyetem képviselői látogatást tettek az ország egyik vezető elektronikai vállalatánál, amely maga is részt venne a duális képzésben
Fotó: AREK

Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere köszöntőjében kiemelte: kevés olyan egyetemi kar van az országban, mely harmadával növelte a hallgatói létszámot, mint a fehérvári, s ez nagyban köszönhető a duális képzésnek is.

Györök György, a kar dékánja azt hangsúlyozta, hogy az egyetem egyik legfontosabb feladata, hogy továbbra is beágyazott oktatást végezhet, ami az ipari tevékenységhez kapcsolható, köthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!