Hírek

2015.05.28. 17:36

Jubileumi ünnepségen köszöntötték Simon Gábor főorvost

Székesfehérvár - Simon Gábor főorvos harminc éve vezeti az Újszülött-, Csecsemő és Gyermekosztályt. Tiszteletére jubileumi ünnepséget, tudományos ülést rendeztek csütörtökön a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban.

Buthy Lilla

Simon Gábor osztályvezető főorvos 1971 óta dolgozik a fehérvári kórházban, 1985-ben vette át az osztály vezetését. A főorvos szerint a korszerű műszerek elengedhetetlenek az eredményes munkához, de ennél még fontosabbak a jó felkészültségű, lelkiismeretes munkatársak, akikkel öröm mindennap együtt dolgozni. Ünnepi köszöntőjében Csernavölgyi István a kórház főigazgatója azt hangsúlyozta, hogy harminc év históriája, a bölcs előrelátás, az erőfeszítés és a munka igazolta magát. Mint elmondta, minden a szakmaiságra, és az elkötelezett gyógyításba vetett hitre épül: ennek ékes példája az osztály munkája is, ahol nap mint nap kisgyermekeknek adják meg a gyógyulás lehetőségét. A főigazgató szerint a gyerekosztály értékét és erejét mutatja az is, hogy bár országosan általános jelenség a szakdolgozók elvándorlása és az orvoshiány, oda annyi rezidens jelentkezett az elmúlt években, hogy annyit nem is lehetett fogadni. Cser- Palkovics András polgármester a főigazgató nyílt kérdésére reflektálva elmondta, a kiemelt intézmény fejlesztése tovább folytatódik, mind infrastukturális, mind humán erőforrás tekintetében, és a belgyógyászati tömb megvalósításával.

Fotó: Molnár Artúr

- A gyógyítás mellett szeretetet, biztonságot, bátorítást kapnak a szülők, és legféltettebb kincseik, a gyógyuló kisbetegek - mondta el a polgármester, majd Simon Gábor és munkatársai munkáját Polgármesteri Elismerő Éremmel köszönte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!