Hírek

2016.04.17. 05:22

Három gyalogost ütött el egy autós Nadapon - egyikük belehalt a sérüléseibe (frissítve)

Három embert ütöttek el vasárnap reggel Nadap belterületén. Információink szerint éppen dolgozni indult az a két hölgy, testvérek, akik közül az egyik elgázolt olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt. A másik testvér és az őket kísérő férfi súlyos, életveszélyes sérülésekkel került kórházba.

Kocsis Noémi

Felismerhetetlenségig összeroncsolódott gázoló autó, az ütközés következtében háromfelé repült testek, vérfoltok, majd a települést ellepő médiamunkások: a falu közvéleményét mélyen megrázó eset vasárnap reggel történt a települést átszelő közút mentén. Háromtagú kis csoport igyekezett házuktól munkába, mikor egy autó nagy sebességgel közéjük hajtott. Ketten, egy 28 éves nő, valamint egy férfi az ütközés következtében életveszélyes sérüléseket szenvedtek, egy 32 éves nő pedig a helyszínen életét vesztette. A szerencsétlenül járt embereket a faluban mindenki tisztelte, nehezen, de igyekvően éltek, minden munkát elvállaltak. A baleset helyszínén a rendőrségi helyszínelőkön kívül hamar megjelentek az ügyészségtől is, mert kiderült: egy szolgálaton kívüli, a Büntetésvégrehajtásban dolgozó férfi vezette autóját a három gyalogos közé...

Az elgázolt embereket szerényen élő, igyekvő embereknek ismerték a településen, a kórházba került fiatalabb lánytestvér mindent igyekezett megadni fogyatékkal élő kisfiának. Alkalmi munkákból éltek, vasárnap reggel is munkába igyekeztek egy ismerősük kíséretében, mikor a haladási oldalukon érkező személygépkocsi elgázolta őket. A helyiek szerint a sofőr talán nem észlelte időben a gyaloglókat, mert féknyom sem volt a burkolaton. A helyszínen hamarosan nem csak rendőrségi, de ügyészségi szakértők is megjelentek, hamar híre ment, hogy büntetésvégrehajtásban dolgozó érintett a gázolásban. Mint azt lapunknak Jászberényiné Király Teodóra megyei főügyészségi sajtószóvivő is megerősítette –, a vizsgálatot halált okozó közúti baleset gondatlan okozása miatt indították. A helyszín közelében lakók egyike elmondta: korábban is problémás útszakaszon történt a tragédia, ezen a 20 méteren járda sincs, a lassabb haladásra pedig szerinte kevés tábla hívja fel a figyelmet, így gyakori, hogy az erre haladó járművezetők túl gyorsan közlekednek. A gázoló jármű totálkárosra tört, sofőrje a baleset helyszínével szemközti ingatlanban lakik és a közeli kanyarban megfordulva szokta megközelíteni lakóhelyét. De hogy ezen a reggelen mi történt pontosan, a férfi miért hajtott az általa egyébként ismert hármasba, azt az ügyben folyó nyomozás derítheti fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!