Hírek

2014.10.24. 14:25

3 hétig még félpályán halad a forgalom a 64-es úton

Enying - November 10-ig még biztosan félpályás terelésekre kell számítaniuk a 64-es főúton, Enyingen áthaladóknak. A szennyvízcsatornázás ezen a szakaszon aztán tavaszig szünetel.

Házi Péter

Enying, csatornázás a hetes és a hatvannégyes út körforgalmi kereszteződésénál hosszú hónapok óta jelzi a teherautók számára ez a tábla, hogy érdemes elkerülni a kisvárost. Nos, a 64-es főúton több helyen dolgoznak jelenleg is a szennyvízcsatorna gerincvezetékének fektetésén, több helyen félpályás tereleések vannak. Amint Varga Gyula víziközmű társulati elnöktől megtudtuk, várhatóan november 10-ig ez így is marad: egyszerre huszonöt-harminc méteres szakaszokon bontják fel az utat, lefektetik az adott vezetékszakaszt, majd a mart aszfaltot még aznap visszateszik.

Egyszerre 25-30 méteres szakaszokat bontanak fel a főúton. November 10-től tavaszig azonban szünetel majd a munka a 64-es főúton

November 10-ét követően a két- és négyszámjegyű utakon ideiglenesen befejezik a munkát, ezeken a szakaszokon csak jövő márciustól folytatódik a szennyvízvezeték kiépítése. Mindeközben Enying és Balatonbozsok kis utcáiban továbbra is zajlik a munka. A társulati elnök kérdésünkre elmondta, az ütemtervnek megfelelően állnak a beruházással, a házi bekötések készültségének aránya már több mint ötven százalék. Ez annak is köszönhető, hogy amikor egy-egy helyen valamiért nem tudtak dolgozni, azonnal mentek a következő helyre, nem várakoztak. A vezetékek lefektetésével és a házi bekötésekkel párhuzamosan, két héttel ezelőtt megkezdődött a szennyvíztisztító telephely és üzem építése is.

Mint arról beszámoltunk, Enyingen többszöri nekifutásra, idén márciusban tudták csak elkezdeni a szennyvízcsatornázási munkálatokat. A befejezési határidő 2015 augusztusának vége.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!